Евровот в Литва, Малта, Словакия и Чехия

  • 24 май 2014 11:04

  • 1163
  • 1
Евровот в Литва, Малта, Словакия и Чехия
©

На днешния трети ден за гласуване в изборите за Европейски парламент до урните отиват избирателите от Литва (за 8 евродепутати), Малта (6 депутати), Словакия (13 евродепутати) и за втори ден в Чехия (21 депутати), предаде ДПА. На днешния ден могат да гласуват и французите, живеещи на американския континент и в отвъдморските територии на Франция.

В Литва евровотът се смята за генерална репетиция преди предстоящите през октомври парламентарни избори. Според социологическите проучвания опозицията изпреварва по подкрепа двете управляващи десноцентристки партии, предаде БТВ.

Не се очаква голям евроскептичен вот, след като от началото на годината страната прие европейската валута евро и се убеди в ползите от членството в ЕС, отбелязва ДПА. През деня ще бъдат публикувани данни за изборната активност, но няма да има прогнози и резултати, докато изборите не приключат утре в целия ЕС.

В най-малката държава от ЕС Малта европейската предизборна кампания премина под знака на изцяло национални теми. Двете основни конкурентни партии - управляващата Лейбъристка партия на Малта на премиера Джоузеф Мускат и консерваторите от

Националистическата партия се очаква да излязат с почти равен резултат. В Малта също няма да се публикуван прогнозни резултати преди затварянето на всички изборни секции в ЕС неделя вечер.

В Словакия се очаква изборна активност от по-малко от 20 процента и ясна победа за управляващите социаледмократи.

В Чехия днес е вторият ден за гласуване и изборните секции ще затворят в 14 ч местно (15 ч българско) време. Евровотът се смята за тест на подкрепата за проевропейския курс на управляващото от четири месеца коалиционно правителство на социалдемократа Бохуслав Соботка, посочва ДПА.

След като в четвъртък евроизборите започнаха във Великобритания и Холандия, а в петък продължиха в Ирландия и Чехия, утре, когато е последният европейски изборен ден, до урните ще отидат гражданите на останалите 21 държави членки, сред които и България.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1163 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2014.05.24 | 13:26

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини