Нова тапа на "Цариградско шосе"

  • 24 май 2014 08:57

  • 3196
  • 2
Нова тапа на "Цариградско шосе"
©

До края на другата седмица за шофьорите на „Цариградско шосе” ще има втора тапа. Причината е, че Столична община е планирала да започне и ремонтът на надлеза за летището. Обновяването на моста при 4-ти километър обаче продължава, като дори се забави заради обилните валежи този месец. В понеделник се очакват резултатите от проверката на ДНСК дали хидроизолацията там е качествена.

От вчера пък започна обновяването на 10-километров участък от „Ботевградско шосе” - от ул. „Летоструй” до Околовръстното. Ще бъдат ремонтирани 5 подлеза и 5 моста, както и връзката с бул. „Владимир Вазов”.

Стойността на проекта е малко под 10 млн. лева. „Освен основен ремонт на пътните платна ще има и подмяна на осветителните тела и поставяне на маркировка за велоалея”, каза заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, който провери ремонта на място. Строителните работи тук трябва да приключат до края на годината, съобщава "Монитор".

До 8 юни се забранява влизането на превозни средства по южното платно на бул. „Владимир Вазов” между ул. „61” и бул. „Ботевградско шосе”. Движението на автомобили е в северното платно - две ленти за входящото движение посока център и една лента към Околовръстното. „На този етап няма затруднения в преминаването на този участък”, каза Христов. Заради ремонта до 8 юни включително се променят маршрутите на автобуси №78 и 119. Освен това се измества спирка „Сервиз „Изток” в посока бул. „Ботевградско шосе” преди зоната за престрояване на кръстовището на бул. „Вл. Вазов” с ул. „61”.

Приключило е поставянето на маркировка на бул. „Н. Мушанов” в „Красна поляна”. Следващият етап от рехабилитацията на булеварда предвижда основен ремонт на тротоарите и изграждане на велоалея.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3196 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
4040

2014.05.24 | 20:27

1
E.b.ete se shopi mrasni,t.api nas.rani nqma ulici za vas m.ur.6i !!!

2014.05.25 | 08:26

2
eби си майката бе цървул

Добави коментар

Водещи новини