Петко от Лясковец: Не помня нищо от патакламата

  • 16 май 2014 10:22

  • 3154
  • 3
Петко от Лясковец: Не помня нищо от патакламата
©

„Не помня нищо от патакламата. Всичко ми бе като на сън." Това казал стрелецът от Лясковец Петко Савов Петков на майка си Стефанка. Това разказа тя, цитирана от "България Днес". "И как да помни, като кръвта му течеше навсякъде", добавя Стефанка.
Възрастната жена е била на свиждане на сина си в болницата на Софийския затвор.

"Бих толкова път, а ми разрешиха да го видя само за 40 минути. Дадох му храната, която носех, поговорихме малко и това беше", казва Стефанка Петкова. След операциите, при които му бяха отстранени бъбрекът, тънки и дебели черва, Петко още не се е възстановил и е прикован към леглото, като успявал само да сяда в него.

"А ръцете му са целите надупчени от куршумите", избухва в плач майката.

За случилото се на 14 март в Лясковец Петко не помни нищо от момента, когато малко след 5 сутринта чул трясъци по вратата си. Това е моментът, в който спецчастите опитват да нахлуят в жилището. Братът на майката на Петко Стефанка - Тодор Шаранков, разказа прелюбопитна подробност за същия момент - баретите опитали, но не успели да разбият входната врата на Савови, въпреки че тя била отключена.

"На 18 април поканих журналисти в къщата, за да видят целия безпорядък. Вкарах ги през терасата, защото мислех, че вратите не могат да се отворят. На другия ден викнах ключар", обяснява Шаранков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3154 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Некадърници

2014.05.16 | 17:28

1
А Йовчев и Лазаров не са ли пълни некадърници ?
Идеал Петров

2014.05.16 | 17:39

3
Лазаров е отдавна търсеното свързващо звено между маймуната и човека.

2014.05.16 | 17:39

2
Ако вратата действително е била отключена,тези са големи шарани

Добави коментар

Водещи новини