Кой използва деца за политика? Петков топи плевенския кмет

  • 16 май 2011 17:04

  • 854
  • 0
Кой използва деца за политика? Петков топи плевенския кмет
©

Депутатът от Коалиция за България Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в обяви, че ще сигнализира Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ за скандален случай в Плевен.

Петков твърди, че деца от местните детски градини са изработили картички, на тях е прикрепено лично послание от кмета Найден Зеленогорски до жителите на общината и са разпръснати със самолет за празника на града.

Според Петков в случая става въпрос за експлоатация на детски труд за политически цели, при положение че Найден Зеленогорски вече е обявил кандидатурата си за следващ мандат като кмет на Плевен.

Петков е отправил актуални въпроси към министъра на труда и социална политика Тотю Младенов и към министъра на образованието и науката Сергей Игнатов.

Депутатът твърди, че е оказван натиск на директори и учители да пишат обяснения, че това е инициатива на децата и настоява компетентните органи да извършат проверка.

За съжаление и Плевен след Пещера се записа в тази поредица от политически заигравки с нашите деца, коментира председателят на Общинския съвет на БСП-Плевен Любомир Петков.

Последвайте канала на

854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини