Спасете мебелите от котката си

  • 08 септември 2011 18:13

  • 4534
  • 1
Спасете мебелите от котката си
© Интернет

Избирането на подходящи мебели не е лека задача, особено ако сте решили да се нанесете в новия си дом. За много семейства, които имат котки за домашни любимци, опазването на мебелите непокътнати се превръща в непосилна задача.

Сайтът Buzzle.com предлага няколко забавни и практични съвета как да научите котката си да не съсипва новите ви придобивки. Не забравяйте, че ако искате да държите животинчето настрана от мебелите, трябва да го изплашите така, че то да не посмее да се върне обратно.

Всички знаем, че животните се страхуват от звуци и от неочаквани атаки, така че те са вашият ключ към успеха. Позабавлявайте се и свършете малко полезна работа!

Спрей с вода

Когато сте у дома може да използвате бутилка с накрайник за спрей, която да напълните с чиста вода. Бъдете готови с бутилката – пистолет в ръка и чакайте котката да се приближи до дивана. Веднага щом тя дойде я напръскайте с водата, така че тя да се изплаши и да избяга. Все пак внимавайте да не прекалите с количеството вода, за да не повредите мебелите и да не "удавите" котето.

Балони

Ако нямате възможност да си стоите дълго у дома, то използвайте техниката с балоните. Надуйте балоните и ги сложете на седалката и облегалката на дивана – местата, на които котката постоянно се качва. Когато види балона, животното ще се опита да го надраска и той ще се спука. Котката ще се уплаши от звука и ще избяга.

Цитрусови плодове и други храни

Цитрусовите плодове могат да ви свършат чудесна работа, защото котките изобщо не обичат цитрусови аромати. Сложете корите от лимон или портокал върху дивана.

Лютият червен пипер, горчицата и оцетът също не са сред любимите продукти на котката ви, така че и те могат да ви свършат чудесна работа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
stefka

2015.03.23 | 19:18

1
ooo sladur4e

Добави коментар

Водещи новини