Отбелязват 138 години от Априлското въстание в Перущица

  • 09 май 2014 11:43

  • 2944
  • 1
Отбелязват 138 години от Априлското въстание в Перущица
©

Със заупокойна панихида в историческата църква "Св. Архангел Михаил" тази вечер в Перущица започват тържествата, посветени на 138-та годишнина от Априлското въстание.

Това съобщи кметът на Перущица Ради Минчев, цитиран от БТА. След църковния ритуал участие ще вземе Академичния народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство /АМТИИ/ - Пловдив с диригент Костадин Бураджиев.

Ще бъдат положени венци пред паметната плоча на братята хаджи Тилеви, пред паметника на Петър Бонев и в църквата, която е била последното убежище на перущенци, търсейки спасение при потушаването на въстанието от многочислената турска орда.

На пл. "27 априлий" ще се състои традиционната театрална възстановка на събитията от Априлската епопея 1876 г. под мотото "Опиянението, мечтата и страданието на Перущица".

Честването ще завърши с тържествена заря-праворека с участието на почетни роти от 4-ти артилерийски полк - Асеновград и Военен духов оркестър от Авиобаза Граф Игнатиево.

Последвайте канала на

2944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bbb

2015.04.12 | 11:04

1
местане.и българските продажници от дпс. сложете един венец и се поклонете на героите от априлското въстание .не се криите като мишки.нали сте български граждани.

Добави коментар

Водещи новини