Цветанов: На 22 септември ще се вземе решение за влизането ни в Шенген

  • 07 септември 2011 19:07

  • 1122
  • 2
Цветанов: На 22 септември ще се вземе решение за влизането ни в Шенген
© Булфото

Търсят се допълнителни компромиси, които ще могат да удовлетворят всички страни-членове на ЕС, за да може допълнително да гарантираме, че с влизането в Шенген по никакъв начин няма да създадем предпоставки за увеличаване на миграционния натиск към Европа.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който участва в провелото се в Европейския парламент(ЕП) публично изслушване за готовността на България и Румъния за Шенген, предаде БНР. Изслушването бе организирано от български и румънски евродепутати.

„Това, което мога да кажа, е, че за България и за Румъния, и с Полското пространство, което сме коментирали до настоящия момент, е взимане на решение на 22-23 септември за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство на база на покритите критерии, на база на мисиите за готовността на страната ни по тези критерии. Това, което трябва да бъде взето като решение, е то да отговаря на гарантирането на сигурността и ограничаването на евентуален миграционен натиск, който би могъл да се окаже към новоприетите страни. Не бих могъл днес да кажа пред вас това, което ще се взима като решение на 22-23 септември. Защото смятам, че няма да е коректно, а и все още се водят разговори, но решението, което ще бъде взето, надявам се да съответства и ще даде възможност да гарантиране на свободното придвижване на българските и румънските граждани в Шенгенското пространство”, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Очаква се на 22 септември, когато ще се състои заседание на Съветът на министрите на правосъдието и вътрешните работи в ЕП да бъде взето решение относно датата за присъединяването на България и Румъния към Шенген.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1122 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
evgeni

2011.09.08 | 17:51

1
--- Прикрепено писмо (do general-premiera Smeshko Borisov ) ---- Подател: evgeni slavkov До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.Bg Относно: do general-premiera Smeshko Borisov Дата: Сряда, 2011, Септември 7 18:49:22 EEST Доган тръби ,че идва началото на края,сьщо,че изборите ще бъдат манипулирани,Бойко пьк дава ГАРАНЦИЯ и ЧЕСТНАТА СИ ДУМА,че ще гарантира непрекосновенносттта на демокрацията и това няма да се случи ....Ха,ха ха Борисов "началото" вече се видя също се подразбра как ЦИК е АБСОЛЮТНО"независима" и ухажващите подкомпоненти ти са неотлъчно вярни,а за честната ти дума,ама добре бе,да ахааа.Борисов ,Доган се презастрахова за неуспех,ти обаче си вярваш,и каква ще е твоята застраховка за крах в близко бъдеще/не говоря за президентските избори/ ??? Какъв е звукът на пясъчния часовник ???? При всяка своя акция обявяваше кой и как и как ще се развият събитията,пак си и съчини ,че уж за главата ти дават 400,000 и доста в стила ЗОРО.Въпрос на време е да ти се отреди място в "имало едно време" като злонамерен селски тарикaт, на когото нацията е гласувала доверие.

2011.09.08 | 17:51

2
ti si glupak

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини