Хокинг: Изкуственият интелект ще доведе до края на човечеството

  • 06 май 2014 18:18

  • 6360
  • 10
Хокинг: Изкуственият интелект ще доведе до края на човечеството
©

Изкуственият интелект е добра идея - поне на теория. На практика, обаче, тази технология може да доведе до много нежелани последствия. Подобно мнение поне сподели Стивън Хоукинг в статия за Independent провокирана от новия филм с Джони ДепДжони Деп Джон Кристофър - Джони Деп (Johnny Depp) е роден в градчето Оуенсбъроу, щат Кентъки, САЩ. Tой е "Превъзходство", който физикът гледал наскоро.

Във филма се разказва за компютърен специалист (Джони Деп), който желае да слее съзнанието си със суперкомпютър с цел постигане на един усъвършенстван хибрид между човек и машина.

"Докато краткосрочното влияние на изкуствения интелект зависи от това кой го контролира, дългосрочното ще зависи от това дали изобщо ще можем да го контролираме," смята Хоукинг.

Физикът, освен това, е на мнение, че хората, които разработват технологии за изкуствен интелект изобщо не виждат рисковете, които се крият зад тях. "Ако една превъзходстваща ни извънземна цивилизация ни изпрати следното съобщение:

"Ще дойдем след няколко десетилетия", дали ще отговорим "Добре, обадете ни се като пристигнете, ще оставим светлините включени"?" пита се Хоукинг. "Вероятно не - но до голяма степен точно това се случва с изкуствения интелект."

Хоукинг, разбира се, не е съвсем песимистично настроен към развитието на изкуствен интелект. Според него, ако всичко се развие добре, роботите и други подобни машини може да се окажат "най-голямото събитие в човешката история". Може, обаче да се окажат и "последното събитие", добавя той. Физикът е на мнение, че ни чака или много по-добро или много по-лошо бъдеще, пише kaldata.com

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6360 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2015.07.08 | 17:18

10
ЕСТЕСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ СЪЩО НА НЯКОЛКО ПЪТИ ЩЕШЕ ДА ПРИЧИНИ КРАЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
;)

2014.08.14 | 10:04

9
По-лошо от изкуствения интелект е естествената простотия.
Fuck_AI

2014.08.14 | 10:04

8
Да ти пикая и на трансхуманизма и на изкуствения интелект.

2014.05.14 | 19:38

7
Адът е измислица за страхливите- С.Хокинг

2014.05.14 | 18:45

6
Все повече си мисля,че човечеството ще се самоунищожи.Както изчезнаха и изчезват видове животни,растения,благодарение на човешкото нехайство и безотговорност,така и човечеството може би ще изчезнем от планетата.
Маргатита

2014.05.14 | 16:53

5
Изкуственият интелект може да помогне на човечеството.Зависи в какви ръце ще попадне.Учените трябва задължително да се придържат към правилото,че. "Всяко нещо си има граница."Ако тя се премине ще настъпи хаос.

2014.05.07 | 19:07

1
много тъпо и плоско, е как зависи в кви ръце ще попадне,разбира се в ръцете на всеки,както и калашниците.Аман от прости писачи дето се чудат къде какво да надраскат.
123

2014.05.07 | 19:07

2
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓
саддасдас

2014.05.14 | 16:53

4
щом е откраднала милиони от банките евала и правя
АС

2014.05.08 | 19:55

3
Хайде сега, AI-то на героя на Джони си беше много готино и искаше да спаси природата и човеците на KLETATA MAJKA ZEMIA, а пък тея взеха че го вирусираха и ни върнаха в камената ера, така де - комунизма, дето се редяха за храна и разни уроди с автомати те гледат. Бе, човешкият интелект почва да издиша, както и цялата ни биология с този масовизиран модернизъм. Да се връщаме назад значи да се върнем в едни много лоши времена. Защо хората отричат трансхуманизма толкова много?

Добави коментар

Водещи новини