Найденов: Няма да допусна съкращаване на военни, което да намали способностите на армията

  • 29 април 2014 17:45

  • 1150
  • 4
Найденов: Няма да допусна съкращаване на военни, което да намали способностите на армията
©

Няма да допусна съкращаване на военнослужещи, което да намали способностите на армията или на хора, които не са придобили право на пенсия.

Това увери министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, който днес се срещна с командването и личния състав на военните формирования от състава на Военноморска база – ВМС, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Министър Найденов коментира и предстоящите съкращения, свързани с изпълнението на Плана за развитие на Въоръжените сили и заяви: „Няма да допусна съкращаване на военнослужещи, което да намали способностите на армията или на хора, които не са придобили право на пенсия“. Министърът на отбраната припомни реализираните социални мерки от страна на ръководството на ведомството, които издигат статута на военната професия и повишават интереса към военната служба.

На срещата с командването на базата министър Найденов беше запознат с организационната структура, мисията, структурата и задачите, които изпълняват личният състав на Военноморска база Бургас. По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на стратегията за морска сигурност, необходимостта от модернизация и предстоящото участие на кораби в международни учения. На срещата с личния състав на базата министър Найденов направи анализ на изминалата 2013 г. и изрази удовлетворение от факта, че въпреки относително критичното състояние на техниката и условията, при които личният състав реализира своите отговорности, Българската армия изпълнява в пълен обем конституционните си задължения. „Заради неглижирането през годините на потребностите на отбранителната система и Българската армия, изпълнението на задачите през изминалата година често пъти ставаше с риск за живота и здравето на българските военнослужещи“, заяви министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен и очерта основните приоритети на ръководството но Министерството на отбраната за 2014 г.

„На първо място е поддържането на бойната готовност и бойната подготовка на такова ниво, че да даде увереност на българските граждани, че армията е в състояние да изпълнява мисията си по отбраната на страната, както и ангажиментите си към системата на колективната отбрана“, каза министър Найденов и поясни, че това изисква средства и Министерството на отбраната търси допълнителни ресурси, които да бъдат насочени към изпълнението на конкретни проекти. Той посочи, че вторият основен приоритет е възстановяване на завареното критично състояние на техниката и въоръжението, както и реализиране на модернизационните проекти за трите вида Въоръжени сили.

По време на посещението на министър Найденов във Военноморска база Бургас той се качи на борда на фрегатите „Дръзки“ и „Горди“ и разгледа бойно-информационната централа и ходовия мостик на „Дръзки“. Министър Найденов поднесе букет пред мемориалния комплекс на загиналите военни моряци в района на пункта за базиране. На срещите присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Румен Николов и командирът на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1150 4

Коментари 4

Добави коментар

2014.04.30 | 00:21

4
Ква армия бе, ние имамели такова нещо?

2014.04.30 | 00:21

3
Но 50% от училищата трябва да съкратите, защото източват държавни пари с "мъртви души"
Кими

2014.04.30 | 00:20

2
Каво да намали?

2014.04.29 | 19:08

1
Тоя цървул пак бръщолеви глупости.Ей много ограничени и прости хора има в българската политика-особено комунисти и турчоля.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини