Общинари от БСП в Пловдив поискаха военни имоти за детска градина

  • 28 април 2014 21:34

  • 1580
  • 0
Общинари от БСП в Пловдив поискаха военни имоти за детска градина
©

Министерството на отбраната разполага с имоти на територията на община Пловдив, които са подходящи за социални инициативи и могат да послужат за изграждането на детска градина и старчески дом.

Това предложиха общинските съветници от БСП на среща с военния министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, съобщиха от пресцентъра на БСП - Пловдив. Той се ангажира да провери възможностите във освободените войскови райони и да съдейства. Севдалина Петрова изтъкна, че децата на военнослужещите не се ползват с преференции за постъпване в детски заведения и една забавачка специално за тях ще е огромна социална придобивка. Колежката й Минка Сърнешка сподели, че възрастни хора от район Северен са дали идея за клуб на военни пенсионери в имот - собственост на Министерство на отбраната. Да проучи въпросът се ангажира пловдивският депутат доц. д-р Красимир Мурджев, а министър Найденов поиска от него да го държи в течение.

По-рано тази вечер министърът на отбраната гостува на военно-патриотичните организации в Пловдив и изненадващо беше удостоен с почетно членство на общинската структура на СОСЗР. Председателят на областната организация на Съюза бриг. ген. Янко Янев му подари часовник с котва и рул като му пожела пълен мандат, за да довърши започнато. Министър Найденов съобщи, че наредбата за подпомагане на военно-патриотичните организации от бюджета на МО вече е готова и ще бъде качена скоро на сайта за публично обсъждане. Предвидени са три форми за подпомагане: финансиране чрез проекти в рамките на програма „Родолюбие”, материално подпомагане до 10 000 лв в движимо и недвижимо имущество и представяне на сгради и помещения за развиване на дейност, като не се допуска стопанска, уточни Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той подари на своите домакини в лицето на пловдивските офицери от запаса почетен знак, който връчи на председателя полк. о.р. Божидар Манев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини