От утре още по - ниски цени по родните курорти

  • 31 август 2011 21:01

  • 1429
  • 2
От утре още по - ниски цени по родните курорти
©

От утре драстично падат цените на почивките по Черноморието.

Цените ще бъдат намалени на два пъти - от 1 и от 15 септември. В по-масовите хотели ще може да се почива на база ол инклузив за между 20 и 40 лева. Значително поевтиняват и квартирите, съобщи бТВ.

В момента повечето управители на хотели отчитат 100% заетост до средата на септември. До края на месеца очакват заетостта да е 50-80%, което е добър край за летния сезон, който се отчита като успешен. Дългите почивни дни през септември ще удължат сезона на отпуските и всички по морето се надяват това да донесе и повече печалби.

Най-многобройни по Северното Черноморие и през септември отново ще бъдат гостите от Румъния, прогнозират от Варненската туристическа камара. В курортите край Варна ще има и засилено българско присъствие.

"Септемврийският турист е обикновено с по-ограничени доходи на по-висока възраст, който търси по-голямо спокойствие. Основните клиенти, на които ще разчитаме, са възрастните германци, които пристигат обикновено след 15 септември и седят до средата на октомври", коментира Стоян Маринов от туристическата камара в морската столица.

В тази група са и българите с по-скромен бюджет за лятна почивка. Макар че това лято имаше значителен ръст на руските туристи, през септември те ще са рядкост, защото днес в Русия е последният ден на ученическата ваканция.

Освен ниските цени, които ще направят плажа привлекателен през септември, прогнозата на синоптиците е за топло и слънчево време.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1429 2

Коментари 2

Добави коментар
МИТНИЧАР

2011.08.31 | 23:01

2
ДА БЕ ,ТАКА Е И С ЦЕНИТЕ НА ЛЕКИТЕ КОЛИ-ДЕЛИШ ПРИМЕРНО 40 Х.ЕВРО НА ТРИ И ПОЛУЧАВАШ ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА КОЛАТА. ЗАТОВА НЕ СЕ ПРОДАВАТ В МОМЕНТА АПАРТАМЕНТИ И КОЛИ. ЛЪГАЛИ СА НИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.
ИКОНОМИСТ

2011.08.31 | 22:58

1
НАЙ-ПОСЛЕ ЦЕНИТЕ ПО КУРОРТИТЕ СИ ДОЙДОХА НА МЯСТОТО-СЪЩО КАТО ЦЕНИТЕ НА АПАРТАМЕНТИТЕ ПО КУРОРТИТЕ, Т.Е. ЦЕНАТА ПРЕДИ 7-8 МЕСЕЦА ДЕЛЕНА НА ТРИ.

Добави коментар

Водещи новини