Ренци призова за Европа на идеите, а не само на банките

  • 12 април 2014 18:13

  • 1150
  • 3
Ренци призова за Европа на идеите, а не само на банките
©

Ние искаме Европа на идеите, а не само на банките, заяви италианският премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва на митинг в северния град Торино, с който откри кампанията на неговата Демократическа партия за изборите за Европейски парламент на 25 май, предаде Франс прес.

"Италия допринесе за създаването на Европа", подчерта Ренци и посочи, че е против европейска политика, основаваща с единствено на мерките за строги икономии. Същевременно той посочи, че Италия има намерение да спази задълженията си относно дълга и дефицита си.

"Една Европа, която се основава само на икономиите и която е направлявана от една тесногръда визия няма бъдеще", акцентира Ренци.

Той обаче разкритикува партиите, които водят кампания срещу ЕС и еврото, визирайки Движение 5 звезди на Бепе Грило или Северната лига.

"Онези, които казват, че трябва да излезем от еврозоната, защото ще бъдем по-добре без еврото, се опитват само да ни накарат да вярваме, че е невъзможно да се реформират европейските институции. Тоест те искат от нас да се откажем от това усилие", посочи Ренци.

"Аз напротив казвам, че трябва да започнем да вярваме в институциите, във възможността да ги променим", подчерта премиерът.

Той призова за по-добро използване на европейските структурни фондове в Италия.

"Трябва да престанем да раздаваме пари насам и натам, за да удовлетворим нашите приятели, нашите кметове или нашите депутати. ЕС отпуска парите на Италия, а не на всички тези Малки Италия", образно се изрази Ренци.

Той посочи като пример, че 50-те милиарда евро помощи от ЕС за селското стопанство на Италия трябва да бъдат вложени така, че да се насърчи завръщането на младите към земята.

Ренци защити и мярката за налагане на таван на заплатите на служителите в държавните учреждения, допълни БТА.

"Не е приемливо техните заплати да бъдат увеличавани с 170 процента, докато много хора едва се оправят с 1300-1400 евро на месец", каза Ренци.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1150 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
нали!

2014.04.18 | 15:16

3
Вие винаги ще бъдете с 300 евро на месец,защото сте лош материал,с повредени чипове.Колкото повече крадливи идиоти избирате да ви управляват и се радвате на 10 евро за велигден,все така ще бъде.

2014.04.18 | 15:15

2
Те едвам с 1400 евро , а ние каква да правим с 300 - 400 евро ?! САМО ВОЛЕН и АТАКА ! ДОЛУ крадците и унищожителите на българите ГЕРБ и БСП !

2014.04.13 | 11:44

1
razni gerbadjii i t.n. sotsialisti i pradajni prezidenti,uchete se ot Renzi,edin trezvo mislesht chovek koito naistina misli za naroda si.

Добави коментар

Водещи новини