Масови проверки на шофьорите във Варна

  • 09 април 2014 17:47

  • 1333
  • 1
Масови проверки на шофьорите във Варна
©

Масови проверки на автомобили, техните водачи и пътници са проведени днес във Варна и край Провадия. Те са част от специализирана полицейска операция по безопасността на движението, по метода на "широкообхватния контрол", информират от МВР-Варна.

Контролно-пропускателни пунктове бяха изградени на един от входовете на Варна и в провадийското с. Петров дол. Проверени са общо 166 коли. Нито един автомобил не е спрян от движение. Не са засечени почерпени водачи или такива без книжка.

Констатирани са 8 нарушения, за които е съставен един акт и са написани 7 фиша. 4 от санкциите са за техническа неизправност, а едно от наказанията - за неизползване на предпазен колан. Останалите 3 санкции са за други нарушения.

В следващите дни подобни проверки ще бъдат реализирани и на други места във Варненско, предупреждават от полицията.

Основни задачи на проверките са установяване на редовността на документите, както на водача, така и на возилото, наличие на задължителна застраховка "Гражданска отговорност", ползване на обезопасителни колани от водача и пътниците, техническата изправност на автомобила и при възникнали съмнения тестване на водачите за употреба на алкохол.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1333 1

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2014.04.10 | 08:54

1
вече не плащаите гражданска отговорност , здавното министерство има нужда от ВАШИТЕ пари , щом трябва НЯМА да се храните , няма да подържате ДОМА и колата си , Но си платете здравните осигуровки от 1944 г до днес , абе ако може и 19 години напред

Добави коментар

Водещи новини