13 години затвор за кандидат-кмета от ВМРО в Трън

  • 08 април 2014 11:54

  • 2091
  • 1
13 години затвор за кандидат-кмета от ВМРО в Трън
©

Пернишкият окръжен съд наложи наказание от 13 години лишаване от свобода на кандидат-кмета от ВМРО в Трън Виктор Витомиров. Той ще лежи зад решетките за убийството на Станислав Василев при първоначален строг режим, съобщава mirogled.

Историята започва на 2 ноември 2010 година, когато при скандал между две ромски фамилии в местна кръчма Витомиров се опитал да ги разтърве, но в мелето Доньо Василев забива кирка най-напред в тила, а след това и в челото на Витомиров. Животът му е спасен на косъм след 5-часова операция и тримесечна кома.

Доньо се признава за виновен и след споразумение със съда получава наказание от 6 месеца лишаване от свобода.

На 9 септември 2012 г. е открит застрелян братът на Доньо,Станислав. За убийството е обвинен Виктор Витомиров, от дома му е иззета и законно притежавана ловна пушка. Той престоява 6 месеца в ареста, а до началото на делото е под домашен арест. Дори и като кандидат-кмет за частичния вот в Трън кампанията му водиха негови съмишленици от ВМРО.

„Ще обжалваме присъдата. Имаме съмнения, че доказателствата са манипулирани от трето лице, което е неизвестно“, заяви адвокатът Вили Велинов.

Витомиров ще трябва да заплати и по 110 000 лева на майката и бащата на жертвата.

Последвайте канала на

2091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Господинов

2014.04.10 | 14:55

1
Що му е трябвало да ги разтървава?

Добави коментар

Водещи новини