Депутатите спорят за оградата по границата с Турция (видео)

  • 02 април 2014 10:19

  • 1793
  • 3
Депутатите спорят за оградата по границата с Турция (видео)
© Булфото

Народните представители обсъждат проект за Решение за създаване на Временна комисия за осъществяване на контрол по разходване на бюджетни средства и изпълнението на проект за възпрепятстващо съоръжение с дължина от 30 км по линия на държавната граница в зоната за отговорност на ГПУ – Елхово и ГПЕ – Болярово при ЗДГП – Елхово.

Депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 от ГЕРБ припомни хронологията на процедурата за изграждане на съоръжението. По думите му, на 21 март планът не е бил изпълнен и е станало ясно, че ще има отлагане. Министър Найденов обясни, че са изградени 400 метра. Колко месеца ще са ни необходими да построим 30 километра? От правителството очакваме прозрачност", добави Радев. Според него, Министерство на отбраната не отговаря на зададените въпроси.

Борис Цветков от Коалиция за България заяви, че една такава комисия няма да изясни случая, а само ще отклони вниманието на депутатите от други важни теми. "Не приемам критиките на ГЕРБ за забавяне на проекта. Това е опит за продължаващо политическо говорене от страна на ГЕРБ", добави Цветков.

Бяха направени предложения да бъдат допуснати за обсъждане представители на Министерството на отбраната, ген. Стефан Василев, представители от МВР – министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, главният секретар Светлозар Лазаров, зам.-министър Васил Маринов и други.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1793 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.03 | 00:19

3
Не разбрахте ли,че само с приказки ограда не се строи- трябват и пари,но няма.Няма пари - няма ограда.

2014.04.03 | 00:13

2
Герберастите пак се правят на интересни. Хванаха се за оградата и за Лясковец и сега дай да тровим до откат, глупаци.

2014.04.03 | 00:13

1
Много акъл дават тия гербери, брей, големи специалисти ще дойдат. А реално там са събрани най-глупавите хора.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини