Фандъкова инспектира строителството на метрото

  • 01 септември 2011 07:32

  • 2271
  • 0
Фандъкова инспектира строителството на метрото
© Булфото

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска ще провери хода на строителните работи на столичното метро в участъка ж.к Младост І- ж.к Младост ІІІ- бул. „Цариградско шосе”, съобщава бТВ.

Участъкът е с дължина 2.6 км. и включва голям буферен паркинг под бул. „Цариградско шосе” за 1300 автомобила. Има две метростанции – „Младост ІІІ” и „Цариградско шосе” .

Конструкцията на метростанцията в „Младост ІІІ” е завършена напълно. Изпълнени са и над 65 % и довършителни работи по архитектурното оформление.

Конструкцията на метростанцията на бул. „Цариградско шосе” също е завършена. Тунелите в целия участък са изцяло завършени и е започнат монтаж на оборудване на част електро, ескалатори и асансьори. Монтиран е над 65 процента от релсовия път. Общият размер на безвъзмездната помощ на двата лота на Етап ІІ на проекта възлиза на 200 млн. евро.

Фандъкова ще посети метростанцията при Интерекспо център и метростанцията в ж.к „Младост” 3.

Днес трябва да приключи и работа на тунелопробивната машина. В 12.00 часа на бул. „ Патриарх Евтимий” и ул. „Витоша” тунелопробивната машина ще излезе над земята.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини