Автоджамбазите с нова техника: Пробиват с бормашина резервоара, точат горивото

  • 30 март 2014 08:53

  • 5426
  • 4
Автоджамбазите с нова техника: Пробиват с бормашина резервоара, точат горивото
©

Нова мода има в автокражбите - дупчат резервоара с бормашина и източват горивото.

Новите коли имат защита, която не позволява да се краде с маркуч, както масово се правеше допреди няколко години. Сега пробиват с бормашина две дупки, може и с шило, защото резервоарите вече са пластмасови, обясняват експерти, пише 24 часа. Крадците слагат леген или директно към дупките държат маркучи и така събират изтичащото гориво. Шофьорите разбират късно какво се е случило. Остават изумени, когато си тръгнат от бензиностанцията и стрелката за горивото отново се залепя до резервата. А горивото се излива по улицата.

Този тип кражби още не са масови, но вече има доста потърпевши. Крадците действат нощем и дупчат по-скъпи коли, разчитайки, че са заредени догоре. Често източването на гориво за 5, 10 или 20 лв. коства на пострадалите в пъти повече пари и разправии с майстори. Много от тях не пускат и жалби в полицията заради протакането на документите. "Бях с детето в колата, а от нея се изливаше дизелът, който току-що бях сипала. А застрахователите казаха, че няма да покрият ремонта на резервоара, защото може аз да съм го пробила", оплака се възмутена читателка, станала жертва на новия тип кражби.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5426 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.28 | 09:51

4
Скапаните застрахователи са в комбина с крадците

2015.05.27 | 18:00

3
Хора, не си застраховайте колите авто-каско при тези измамни застрахователи. И без това нищо няма да ви обезщетят. Всичките са на мутрите, а при това правителство се чувстват като у дома си.
tihomtr

2014.03.31 | 10:43

1
gospodin Putin , molia te pusni edna bomba nad tova kradlivo pleme da ne teji na zemiata.

2015.05.27 | 18:00

2
Путин може да ти завре една бормашина отзад за да се научиш да пишеш на кирилица

Добави коментар

Водещи новини