Станишев готов на политически дебат, но не и на закачки по кафенетата

  • 29 март 2014 16:53

  • 2536
  • 49
Станишев готов на политически дебат, но не и на закачки по кафенетата
© Булфото

3 милиарда лева от новия заем, който правителството ще тегли, ще отидат за погасяване на предишни задължения. Това каза на пресконференция в Пловдив Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председател на НС на БСП, пише "24 часа".

От началото на следващата година България има да връща тези пари по предишни заеми, каза лидерът на социалистите. Това е рефинансиране на стар дълг, но нищо не се променя от гледна точка на задлъжнялостта на България в този момент, добави Станишев.

Той припомни, че България е една от страните с най-нисък държавен публичен дълг в целия ЕС. Попитан как ще коментира изказването на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че „когато БСП се захване с банките става страшно” Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отговори, че Борисов винаги е имал много екзотични изявления и не е длъжен да коментира всяка негова глупост. Но въпреки това отвърна на удара с думите, че „Борисов има много по-голям опит от БСП по отношение на овладяване на банки в нечий личен интерес и затова разсъждава по тази тема така".

"БСП е готова да води открит и публичен разговор, с ясен дневен ред, с всеки, във и извън парламента, не чрез някакви закачки по кафета, а институционално", каза Станишев по повод срещата на кафе между Борисов и Местан в Кърджали.

"Не смятам, че начинът за сериозен политически разговор, с когото и да е било, трябва да е на кафе по сладкарници. Като лидер на БСП, той е готов да разговаря с всеки един политически лидер по въпроси, важни за държавата, да говори сериозно и открито. По думите на Станишев, България, след 4 години безвремие, разрушаване на институции, репресии, рекет върху бизнеса и социален геноцид, има нужда от много сериозен разговор за политиката.

Кампанията, която БСП ще води за тези избори, ще бъде политическа кампания, с много ясна алтернатива за бъдещето на Европа, и за това какво България може да постигне, каза още лидерът на социалистите. Казал съм категорично и ясно, че много по-лесно ще бъде на правителството да реализира своята социална политика на размразяване и нов икономически растеж, ако от Брюксел не духа вятърът на замразяване, което се случваше през последните 5 години в комисии и парламент, доминирани от десни.

България може да има много по-силни авторитетни позиции в ЕС при условие, че социалистите са управляващи на европейско ниво. Според Станишев, европейските социалисти винаги са подкрепяли социалните каузи на България, защото има кой, и това е той самият, да постави и да отстои тези каузи пред европейската социалистическа демокрация, пред премиерите от това семейство, пред евродепутатите от социалистическата група, защото има компетентността и самочувствието да ги поставя. Само така България няма да е в периферията на Европа и втора категория член на ЕС. Това може да стане, само ако на тези европейски избори имаме мнозинство", каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2536 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.03.31 | 02:56

49
Атака тази вечер са на рожден ден на създателя си и ментор -- Доган !! Сидераста ще обслужва рожденика с новия си ибрик , който получи за Нова година !!
Гера

2014.03.31 | 02:55

48
Ами в интерес на истината, Браво на Станишев! Доста зряло изказване. Политиката е за сериозни хора!

2014.03.30 | 10:00

24
Гера,стига нарочно ни дразниш!

2014.03.31 | 02:55

47
другарко ГЕЙ си е.и майката
$$

2014.03.31 | 02:55

46
Стига с тези стари дългове,кажете какво направихте с новите заемите който изтеглихте преди това ,ама народа не е толкова прост че да ви вярва .Кой ще ги връща тези заеми Кой??

2014.03.31 | 02:55

45
Тук има само едно заразно болно крадливо и безмозъчно герберастко копеле ! Подвизава се като фалшиви Любо Ангелов или Боздуган ! Който го знае да му натроши ТИКВАТА !

2014.03.31 | 02:54

44
Волен Сидеров си е най - нормалния от всички български политици ! Останалите са или мутри , или педераси , но задължително са предатели , крадци и лъжци !
Марко Тотев

2014.03.31 | 02:54

43
Серго,тегли 4 милиарда заем-един за мен!
k

2014.03.31 | 02:54

42
Този човек,колкото по малко говори,толкова опасността да каже някоя глупост е по малка!
митко

2014.03.31 | 02:54

41
сееГейчо вземи си затвори свиркаджийската си уста и сескри някой гей бар за да ти се радват рязаните манафи
Избирател

2014.03.31 | 02:54

40
Неслучайно БСП ще спечели изборите за европейски парламент. Всеки ден управляващите показват, че са отговорни политици, които мислят за хората.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини