Папата обяви първите членове на комисията за сексуални посегателства

  • 22 март 2014 20:11

  • 1256
  • 3
Папата обяви първите членове на комисията за сексуални посегателства
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март обяви днес първите членове на комисия, която да го съветва по политиката срещу сексуалните посегателства, предаде Асошиейтед прес.

В становище от днес се посочва, че комисията ще проучва както "гражданските, така и каноничните задължения и отговорности" на църковните служители. Сред членовете ще е кардинал Шон О'Мали, ключов съветник на Франциск и архиепископ на Бостън.

Американската асоциация на бившите жертви на свещеници педофили обвини Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, че "не е направил буквално нищо", за да защити децата, отбелязва БТА.

Хиляди са били обект на сексуални посегателства в редица страни и особено в Ирландия и САЩ, основно през 60-те и 80-те години. Скандалът с разкритията за прояви на педофилия сред свещениците накърни силно имиджа на Църквата в целия свят.

Последвайте канала на

1256 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Чоко

2014.03.25 | 06:49

3
Свещеник-педофил те изповядва и опрощава греховете ти под крилото на живият бог на земята-папата. Католицизма е създаден за да разцепи християнството и опорочи светата вяра.

2014.03.25 | 06:49

2
Pope, ot Vatikana, Pedofilite ti se radvat, dovolni sa, 4e te ima.

2014.03.25 | 06:49

1
Папата реши:В комисията по педофилия влиза Владо Кузов, а в комисията по сексуалните посегателства се е спрял на няколко човека от Троянския и Бачковския манастир.

Добави коментар

Водещи новини