Преструктурират ЕРП - тата до края на годината

  • 30 август 2011 11:47

  • 1224
  • 7
Преструктурират ЕРП - тата до края на годината
©

Обсъжда се преструктуриране на електроразпределителните дружества, което да доведе до пълно отделяне на дейностите по разпределението и доставката. Това каза пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Това се прави във връзка с подготовка на цялата система за освобождаване на търговията с електроенергия, за да се разшири към по-голяма група потребители.

„Няма да има нови дружества, но всички дейности, свързани с външни услуги, ще бъдат структурирани така, че да има пълна яснота”, заяви председателят на ДКЕВР. В момента се обсъжда подходът на всяко едно от ЕРП-тата. Очаква се до края на годината преструктурирането да е факт.

Променено е споразумението, по което работи ЧЕЗ за начина на използване на външни услуги. Считаме, че оттук нататък разходите за външни услуги ще намаляват, както и да има пълна прозрачност на разходите за външни услуги.

Има много жалби срещу топлинното счетоводство при изчисляване на изравнителните сметки. Ние разглеждаме всички жалби, свързани с изпълнение на общите условия на дружествата, посочи Семерджиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1224 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
клатен от еон

2011.08.30 | 13:06

6
някой можели да ми обясни защо сметките за ток се плащат двойно?благодаря.
123

2011.08.30 | 14:20

7
Веднага ти обяснявам приятелю: защото има прекалено много хора, които папкат паричките, които даваме за ток, а те не папкат по малко, те папкат мнооого ! В договотите на т.нар. ЕРП-та е залегнала твърда печалба от еди колко си милиона???? милиарда...??? Отделно те плащат на правителството(което и да е то), за да ползват тая привилегия, освен това се плаща и на разните там дружества, федерации и т.н. за защита на потребителите, за да не защитават правата на тия неприятни и досадни особи-потребителите...(те пък, като са се юрнали да ни защитават...) и така нататък... Ние сме само 6-7 милиона, а на тях им трябват много пари, ако бяхме колкото китайците или индийците може би щяхме да плащаме по-малко, ама пак не съм много сигурна ?!

2011.08.30 | 12:40

3
Най-големия мошенник защитаващ интересите на монополистите! Шушолов пасти да яде пред тоя! Много безочливо и дебелокожо създание!
123

2011.08.30 | 13:03

5
Щяло да има яснота ??? Че то и сега има яснота, погледни една фактура, бе идиот безполезен и виж как ни дерат !!! Пренос на мрежа: еди колко си (колкото си искат): Достъп до електромер: пак колкото си искат: Зелена енергия:по-скъпа от не-зелената (червена ли е синя ли...); На всичко това се начислява ДДС и от консумирани примерно 313квтч на стойност - 33.80, плащаш скромната сума от 70 лв. на хубавата чешка държава и още по-хубавите български чиновници ! Какво по-ясно от това ? Като си платят тока хората не остават пари за нищо друго, а ние искаме да върви българската икономика...

2011.08.30 | 12:59

4
Какво ще им преструкторират на ЕРП-тата да хванат да преразгледат приватизационния договор. Бахти конкуренцията се появи немам думи същата работа като с Лукойл самоче в пъти по-брутална! НЕК държавна инфраструктурата държавна и пак ни щават като за последно!

2011.08.30 | 12:40

2
bezo4liv liza4.
qdosan

2011.08.30 | 12:40

1
bez4o4liv-al4en mafiot.

Добави коментар

Водещи новини