Затягат мерките за даване на оръжие

  • 17 март 2014 06:43

  • 2153
  • 2
Затягат мерките за даване на оръжие
©

Затягане на мерките за даване на оръжие ще предложи МВР заради драмата в Лясковец. Психотест ще се прави на всеки три години, а не през пет, както досега, съобщи „Стандарт“.

„Обсъжда се да бъде намален срокът от 5 на 3 години на документа за психично здраве, срещу който дадено лице се сдобива със законно притежавано оръжие". Това съобщи зам.-вътрешният министър Васил Маринов на семинара на властта в Боровец. "В момента в парламента върви второто четене на закона за оръжията и боеприпасите", заяви председателят на вътрешната комисия Атанас Мерджанов. "Ако се наложи, и там ще бъдат направени промени в тази посока", допълни той. Друга мярка, която се обсъжда, е психодиспансерите да подават информация към МВР. "Случаят в Лясковец е пример за недобра комуникация между институциите", призна здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. Тя съобщи, че ще се работи по създаване на регистър за психично болните.

Заради трагедията в Лясковец премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 разпореди създаването на работна група от МВР, здравното и социалното министерство. Те ще трябва в срок от 2 седмици да изготвят доклад с препоръки за смяна на режима. Те отново ще бъдат обсъдени на заседание на кабинета. Орешарски е категоричен, че има остра нужда от превантивни мерки в тази насока.

Междувременно малко след като кацна във Вашингтон, вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола разпореди проверка във връзка със случая в Лясковец.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2153 2

Коментари 2

Добави коментар
Пламен

2014.03.18 | 13:06

2
Какъвто и да е законът за оръжията, трябва да се спазва! Иначе всичко е замазване на очите на електората. P.S. А защо се възражда Сталинската традиция да се провеждат акциите нощно време?

2014.03.18 | 13:06

1
г-н министър проблема не е за колко години е издадено разрешителното ,а в дадената ситуация е че след като е изтекъл срокът на разрешителното оръжието е оставено в човека ЗАЩО ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини