Марк Зукърбърг: САЩ са заплаха в интернет

  • 14 март 2014 07:26

  • 2221
  • 4
Марк Зукърбърг: САЩ са заплаха в интернет
©

Основателят и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг предупреди в четвъртък, че правителството на САЩ подкопава доверието в интернет и не прави достатъчно, за да увери обществеността в свободата и сигурността на онлайн мрежата.

"Обадих се на президента Обама, за да изразя своята неудовлетвореност заради щетите, нанесени от правителството на нашето бъдеще, пише той в съобщение, публикувано на личната му страница във Фейсбук. "За съжаление, изглежда, че ще отнеме много време за истински реформи". "Правителството на САЩ трябва да бъде шампион в интернет, а не заплаха. Те трябва да бъдат по-прозрачни за това, което правят, иначе хората си представят най-лошото", предупреждава Марк Зукърбърг.

Гневният изблик на основателя на най-голямата онлайн социална мрежа в света илюстрира нарастващото напрежение между технологичния сектор и правителството след серията от разкрития за мащабни програми за следене в интернет, изпълнявани от американските разузнавателни агенции.

"Интернет работи, защото повечето хора и фирми също работят. Ние се обединяваме, за да създадем безопасна среда и да направим пространството, което споделяме ще по-добро", каза Марк Зукърбърг.

"Ето защо съм толкова объркан и толкова разочарован от повтарящите се съобщения за поведението на правителството на САЩ. Когато нашите инженери работят неуморно, за да се подобри безопасността, ние вярваме, че изграждаме защита срещу престъпниците, а не срещу нашето собствено правителство", продължава той.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2221 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.18 | 11:37

3
USA са заплаха не само за fasebook но и за целия останал цвят ! Само напълно деградиралите отрепки ги подкрепят !
AJ4A

2014.03.18 | 11:37

4
Извинявай за директния въпрос, ама .... ти къде и в какво живееш, каква кола имаш, с какво се храниш, колко пъти на ден се храниш, с колко пари на ден разполагаш????? Отговори си сам на тези въпроси и ще разбереш В КАКВА ОТРЕПКА СА ТЕ ПРЕВЪРНАЛИ КОМУНИСТИТЕ!!!!

2014.03.18 | 11:36

1
Най големия агресор така е
антирусофил

2014.03.18 | 11:36

2
You think he is talking about your underwear but you really don't know what is the problem son of the bitch. Shut up and quit wining you stinky shit.

Добави коментар

Водещи новини