Найденов: Дъждът спира строителството на оградата по границата

  • 06 март 2014 19:25

  • 1571
  • 2
Найденов: Дъждът спира строителството на оградата по границата
© Булфото

Времето ще забави строителството на преградното съоръжение на границата ни с Турция, съобщи пред журналисти министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. „Голяма част от притесненията са ни свързани с времето, и с невъзможността да се работи на терен, защото условията са такива, че нито личен състав, нито техниката могат да работят по изграждане на съоръжението", обясни Найденов.

"Стремежът на министерството е в рамките на 60 дни да бъде изградено защитното съоръжение от момента на фактическото монтиране на първите модули от съоръжението. Към този момент, все още не са монтирани първите модули, и ще бъдат монтирани, когато бъдат доставени материалите, подчерта министър Найденов.

Стойността за преградното съоръжение от 5,1 милиона лева е индикативна стойност, предложена от МВР с оглед на намаляване на бежанската вълна. Индикативната стойност не е стойност, предлагана от Министерство на отбраната, а заданието за разработването на проекта е на МВР, подчерта Найденов.

Министърът коментира, че работният проект с тези разчети е изпратен към Министерство на отбраната от МВР. Количествата материали и тяхното остойностяване е направено от проектанта, нает от МВР. По тези разчети нетната стойност на материалите, определена от проектанта, а не от Министерство на отбраната, е в размер на 7,3 милиона лева.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1571 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.23 | 22:52

2
Уйо - некадърен, всеки строителен инженер ще ти каже, че всякакви строителни дейности могат да се извършват от неграмотни цигани дори при -20градуса!!! От 25 години има добавки и пластификатори за бетон, за които температурите в България са детска радост! Кого се опитваш да лъжеш бе червен боклук?!? Пак ли искате да крадете и да печелите време??? В скандинавските страни как строят БЕ червен боклук??? Чакат лятото ли? Една ограда не можете да построите, мамка ви и червени боклуци!!!
Потресен

2015.03.15 | 09:18

1
Който я е съборил оградата сега да я плати !!! Мамицата ви безхаберна демонокрадци !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини