В Украйна беше сменено ръководството на 18 области от общо 24

  • 02 март 2014 19:35

  • 2988
  • 4
В Украйна беше сменено ръководството на 18 области от общо 24
© Getty Images

Ръководството на 18 области в Украйна днес беше сменено, предаде ИТАР-ТАСС. Нови ръководители на областните администрации са назначени в Закарпатска, Житомирска, Донецка,  Днепропетровска, Волинска, Виницка, Ивано-Франковска, Киевска,  Кировоградска, Луганска, Лвовска, Николаевска, Полтавска, Ровенска, Сумска, Тернополска, Харковска и Херсонска области. Съответните укази са подписани от и.д. президента Александър Турчинов.

И.д. президентът на Украйна Александър Турчинов уволни губернатора на Донецка област Андрей Шишацки и назначи на негово място бизнесмена Сергей Тарута, съобщи Интерфакс. Турчинов смени и ръководителя на Днепропетровската областна администрация - уволни Дмитрий Колесников и на негово място назначи украинския бизнесмен Игор Коломойски.

Руското електронно издание "Газета.ру" публикува на сайта си статия, озаглавена "Олигарси в защита на целостта на Украйна". След катоцентралното правителство се оказа на ръба на фалита, Киев полага отчаяни усилия да намери финансови и управленски ресурси и да запази влиянието си над източната и южната част на страната.

Оръдие за тази цел ще бъдат олигарсите. Идеята според цитирания в. " Украинская правда", е едрият бизнес максимално да се включи в защитата на територалната цялост на страната и да използва за тази цел не само държавни, но и частни ресурси. Телефонни разговори били водени с редица бизнесмени. Милиардерите Игор Коломойски и Сергей Тарута се съгласили да оглавят Днепропетпровска и Донецка област.

Коломойски, независимо че живее на брега на Женевското езеро, прави бизнес в Украйна и е президент на два клуба в Днепропетровск - футболния и баскетболния "Днипро". Той оглавява Европесйкия еврейски конгрес. Приписват му и финансирането на националистическата партия "Свобода" на Олег Тягнибок.

Първоначално Донецка област била предложена на най-богатия гражданин на Украйна Ринат Ахметов, но поста получи Сергей Тарута. Той призова украинския бизнес към обединение и защита на Украйна, пише "Утро". "Уважаеми съотечественици, обръщам се към вас не като предсадетел на съвета на директорите на корпорация ИСД (индустриален съюз на Донбас), а като рускоезичен гражданин на Украйна, жител на Донбас, в чиито вени тече и украинска, и руска кръв. Призовавам всички, на които е скъпа Украйна и нейното бъдеще, всички, чието сърца се късат от днешните новини, да консолидират усилията за запазване на целостта на нашата държава. Надявам се, всички разбират, че решенията, взимани в Москва, могат да доведат до разкол на нашата страна и продължителен незатихващ граждански конфликт с многочислени човешки жертви", заяви Тарута.

"Днес всеки един от нас трябва за известно време да спре бизнеса си и да се заеме с държавана служба. Без такава жертвоготовност от наша страна е невъзможно да се спаси държавата", писа в портала "Цензор.Нет" един от едрите днепропетровски бизнесмени Генадий Корбан.

Последвайте канала на

БТА
2988 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.04 | 00:40

4
последайте съвета на 2, влезте в сайта, четете и ще ви се изясни цялата ситуация (не само в Украйна - тя е само елемент от пъзела). злото иде и ще си постигне целта (за сега) колкото и да се опитваме да го спрем. от тук нататък всички затъваме и само идването на ИСУС ще избави оцелелите.
111

2014.03.04 | 00:40

3
http://holywar.org/txt/Protoco.lli/protocols_BUL_1943.htm
пловдив полицай

2014.03.03 | 22:34

2
НЕ НЕСА ДОШЛИ ОТВЪН ПАРИТЕ ЗА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И СЕГА БЕДНИЯ УКРАИНЕЦ ДА СЕ ИЗБИВА С РУСНАКА . НО НЕ ДА СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ ЕТО ТАМ Е ИМЕТО НА ВРАГА ИМ----Коломойски, независимо че живее на брега на Женевското езеро, прави бизнес в Украйна и е президент на два клуба в Днепропетровск - футболния и баскетболния "Днипро". Той оглавява Европесйкия еврейски конгрес. Приписват му и финансирането на националистическата партия "Свобода" на Олег Тягнибок. ХРИСТИЯНИ ОБЕДИНЕТЕ СЕ , БОГ Е ВЕЛИК

2014.03.03 | 22:34

1
zatova sa vinovni Amerika i EC

Добави коментар

Водещи новини