Събарят незаконното барбекю на Йоско

  • 28 февруари 2014 06:38

  • 2569
  • 1
Събарят незаконното барбекю на Йоско
©

Незаконни ограда с барбекю, лятна кухня, тоалетна и фитнес в двора на къщата на Йоско в софийското с. Безден установяват инспектори на ДНСК по сигнал на окръжната прокуратура, информира „24 часа“.

Имотът неведнъж е обискиран от МВР във връзка с престъпления, за които е заподозрян Йоско. Там са се осъществявали и част от срещите му с прокурора Бранислав Славов, както твърди синът на обявения за лидер на „Килърите 4“.

За барбекюто и тоалетната вече има издадена покана за доброволно изпълнение, а събарянето на фитнеса и лятната кухня все още се обжалват в съда, пише „24 часа“.

Проверката в имота на Йосифов е разпоредена през 2011 г. Тогава той е издирван от Интерпол по обвинение като ръководител на престъпна група за разпространение на наркотици. Успява да избяга преди разбиването на бандата му през 2010 г. и разследването е проведено в негово отсъствие. Върнат е в България през февруари 2013 г.

Инспекторите на ДНСК посещават имота на 18 ноември 2011-а. Посреща ги майката на Йоско Драга Тодорова. Установено е, че в двора на къщата в Безден има 4 незаконни строежа. Първо им прави впечатление лятната кухня, или т.нар. барбекю, подобно на това, което бе констатирано в двора на Боянския сарай, където живее Ахмед Доган.

Барбекюто ползва една от стените за ограда. Направено е без разрешителни книжа. Майката на Йоско разказва на служителите, че постройката е от 1986 година и е направена от покойния съпруг. 6 години по-рано бащата на Йоско е изградил и голяма порта, за която също няма разрешение. Незаконна е и външната тоалетна в двора на къщата, където гангстерът е посрещал приятелите си. Там е вдигнат и фитнес от около 70 кв. м, в който Йоско помпа мускули заедно със сина си Иван. Постройката е стара, но с нови мазилки отвън и отвътре. Наследници на всички незаконни имоти са Йоско и 3 години по-малкият му брат Бисер.

Едва през лятото на 2012 г. заповедта за премахване на постройките в Безден е изпратена до брата на Йоско, който живее в кв. "Свобода". Документът е връчен на непълнолетната му дъщеря. Той веднага започва да обжалва, първо - пред ДНСК, а след това и пред съда.

Докато тече сагата с обжалването на заповедите за премахване, Йоско е в чужбина и в ареста.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2569 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.30 | 14:28

1
Да бутнат кенефа на човека?!! Бах ти и държавата! :)))

Добави коментар

Водещи новини