Йоско Костинбродския обвинен и за закана за убийство на полицай

  • 27 февруари 2014 07:45

  • 1547
  • 0
Йоско Костинбродския обвинен и за закана за убийство на полицай
©

Соченият за лидер на бандата "Килърите 4" Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския се сдоби с ново обвинение, за закана за убийство на висш полицай. Делото срещу него е образувано ден след като Йоско отърва ареста по дело за закана за убийство на прокурор, пише 24 часа.

На Йосифов е наложено задържане за 72 ч, съобщи говорителят на Софийската районна прокуратура Петър Белчев. Твърди се, че в началото на януари Костинбродския се заканвал, че като излезе на свобода, ще убие полицая и ще се разправи с близките му. От прокуратурата отказаха да съобщят името на нарочения за жертва. Според наш източник заплахата не е отправена лично, а вероятно е чута от друг и е препредадена. Предстои прокуратурата да прецени дали да иска постоянен арест за Йоско по новото обвинение. "Няма доказателства срещу него за закани нито срещу полицай, нито срещу прокурор. Тези дела бързо ще бъдат прекратени", прогнозира един от защитниците му. 

Днес Костинбродския ще бъде отведен в спецсъда. Там ще се гледа друго дело - по протест на прокуратурата срещу отказа на съдия Стоян Тонев да задържи Йоско по обвинението, че е бос на "Килърите 4" и е замесен в атентат срещу Киро Японеца. Решението бе мотивирано с липса на съгласие от гръцките власти за това разследване. Те ни върнаха Йоско в началото на 2013 г., но по дело за дрога. От Гърция обаче вече са пратили положителен отговор и за Килърите 4.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини