Новото италианско правителство полага клетва утре

  • 21 февруари 2014 20:56

  • 1054
  • 0
Новото италианско правителство полага клетва утре
© gettyimages

Новото италианско правителство на премиера Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва ще положи клетва утре в 11,30 ч. местно време.

Това съобщи тази вечер президентската канцелария в Рим, предадоха осведомителните агенции, информира БТА. Церемонията със заклеването на секретаря на левоцентристката Демократическа партия (ДП) Ренци ще се състои в резиденцията на държавния глава - двореца "Квиринале". 39-годишният бивш кмет на Флоренция и бъдещ премиер е представил на президента списъка с подбраните от него министри. Пред вестник "Соле 24 оре", цитиран от ИТАР-ТАСС, Пиер КарлоПадоан е потвърдил, че е поканен за министър на икономиката и финансите. Падоан е бил директор на представителството на МВФ в Италия и заместник-секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

ДПА цитира изявление на Ренци, че досегашният външен министър Ема Бонино няма да запази поста си, а той ще бъде зает изненадващо от Федерика Могерини, депутат от ДП. По думите на Ренци тя е експерт по европейските въпроси. За пръв път в историята на Италия повече от половината кресла в правителството (сега те ще са 16) се заемат от жени, отбелязва ДПА. Сред тях е Роберта Пиноти, също депутат от ДП, която ще оглави министерството на отбраната. За вътрешен министър е номиниран Анджелино Алфано. 

Ройтерс допълва, че по всяка вероятност президентът Джорджо Наполитано ще одобри кандидатурите за министри, представени му от Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва. В понеделник се очаква новото правителство да бъде подложено на вот на доверие в парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини