Орешарски покани Илхам Алиев у нас

  • 20 февруари 2014 06:01

  • 1888
  • 3
Орешарски покани Илхам Алиев у нас
© Булфото

Официална покана за визита у нас е отправил премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 към президента на Азербайджан Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан, научи "Стандарт".

Визитата ще бъде уговорена от министър-председателя днес, когато той ще се срещне с първата дама на страната, потвърди самият той. Госпожа Алиева има изключителен афинитет към културата и образованието, коментира за "Стандарт" Орешарски.

Визитата на президента на Азербайджан се очаква през юни и тя ще включва и обиколка на някои от Чудесата на България. По неофициална информация Илхам и Мехрибан Алиеви ще имат среща и с генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Първата дама на Азербайджан поддържа световноизвестна фондация, която работи по уникални културни проекти. Организацията е финансирала реставрация на катедрали в Европа, ценни експонати в Лувъра, Русия, САЩ и други. Заедно с премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на официално посещение в Азербайджан са и министрите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на и Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност. В бизнес делегацията са включени представители на работодателските организации у нас. Очаква се днес министрите да подпишат 3 споразумения с колегите им в Баку. По думите на премиера Орешарски срещата с президента Алиев ще даде рестарт на всички спогодби между България и каспийския тигър, както наричат страната на азерите в региона. Финансовият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас ще подпише споразумение с азербайджанския си колега, като очаква обмяна на опит и оферти в двустранното сътрудничество. Министърът на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност ще договори с ресорния си колега меморандум в областта на екологията. Университетът в Баку ще започне размяна на студенти с Великотърновския университет, като ректорът на вуза също е в официалната делегация, информира още „Стандарт“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
VASIL VASILEV

2014.02.20 | 12:57

3
TRQBVA VSICHKI CHENKI DA GI POKANIM EDNOVREMENNO ZA DA NI SE RADVAT I SLED TOVA DA NI OPLUQT..........
милан

2014.02.20 | 12:56

2
е кой друг ще покани ,някой от запада ли !??
аферим ефенди.

2014.02.20 | 12:56

1
Да не забрави северна Корея Куба,Конго,Мароко....до там я докарах те тия 25 год.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини