Разбиха нелегални депа за разкомплектоване на коли

  • 13 февруари 2014 10:33

  • 1598
  • 3
Разбиха нелегални депа за разкомплектоване на коли
©

Сливенски полицаи са разбили две нелегални депа за разкомплектоване на леки автомобили в селата Крушаре и Чинтулово. Това съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Спецакцията е с цел противодействие на битовата престъпност и нерегламентираната дейност с отпадъци от черни и цветни метали. Проведена е вчера на територията на община Сливен.

Служители на сектор ”Противодействие на икономическата престъпност” и Управление „Полиция”-Запад са установили два пункта, в които се извършва нерегламентирана дейност по съхранение и разкомплектоване на автомобили, извършвано без необходимия лиценз. Полицейските служители са установили, че автомобилите са подготвяни за последваща продажба в лицензираните фирми за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Задържани са четирима мъже от село Крушаре и един от село Чинтелово. Срещу тях са образувани досъдебни производства за извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали без разрешение, което се изисква по нормативен акт- Закон за управление на отпадъците.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1598 3

Коментари 3

Добави коментар
m

2014.02.13 | 16:25

3
Никой не е казал че колите са крадени. Просто нямат право да ги разглобяват.
ss

2014.02.13 | 16:00

2
Моят съвет е не си купувайте кола от град Сливен
13

2014.02.13 | 14:23

1
защо не проверят и автомобилите където се продават по къщите колко сглобени с крадени части има

Добави коментар

Водещи новини