ЕК ни дава на съд за незаконните сметища

  • 23 януари 2014 14:13

  • 1201
  • 2
ЕК ни дава на съд за незаконните сметища
©

Европейската комисия се безпокои, че България не успява да защити своите жители от ефектите на лошото управление на отпадъците, пишат от комисията на сайта си.

Въпреки предупрежденията на Комисията, много български депа за отпадъци все още са действащи в нарушение на европейското законодателство за отпадъците и сметищата, представлявайки сериозен риск за здравето на хората и околната среда.

В опит да накара България да ускори своите действия в тази сфера Комисията ще даде страната на Европейския съд по препоръка на комисаря за околната среда Янез Поточник, информират от Европейската комисия.

Директивата за депата за смет налага стандарти за сметищата, които да предотвратяват вредните ефекти за здравето на хората, водата, почвата и въздуха. Въпреки, че българските власти признават проблема и опитват да се справят, все още не са предприети нужните мерки за разчистване на сметищата и много от тях продължават да действат в нарушение на европейското законодателство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1201 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.24 | 12:05

2
Глобата да се плати от онези малоумници политиците а не от държавния бюджет и народа защото те не съомяха да направят това за което са избрани и за това те да плащат или за това че са причинили вреда на държавата в изключително големи размери да бъдат осъдени и в затвора. Там им е мястото. Имунитета на политиците е за това че имат право да се изказват свободно и за това да не им се търси съдебна отговорност. Но за това че са нарушили закона и са причинили вреда трябва да бъдат съдени.

2014.01.23 | 19:53

1
gerb samo kradexa 3a6to ne opravixa taia rabota?

Добави коментар

Водещи новини