Манолова: Въпросът за данъчната политика може да се постави на референдум

  • 10 февруари 2014 17:34

  • 1196
  • 8
Манолова: Въпросът за данъчната политика може да се постави на референдум
©

Въпросът за данъчната политика може да бъде поставен на национален референдум, но още няма окончателно решение. Това каза на брифинг в парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, относно това дали БСП ще прави референдум за данъчната система.

Председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на беше много ясен в речта си пред Конгреса на БСП. На мнение сме, че българските граждани трябва да бъдат питани по важни въпроси, каза Мая Манолова. Тя заяви, че видът на данъчната система е един от тези въпроси, които вълнуват всеки един български гражданин.

„Предвид, че по този въпрос няма единно мнение сред партиите, които подкрепят правителството и в самото правителство, би могло въпросът за данъчната политика да бъде поставен на национален референдум, но още нямаме окончателно решение. Проучваме мнението на хората за това кои други важни въпроси биха искали да бъдат поставени на Национален референдум”, заяви Манолова.

„Ако и президентът беше направил такова проучване на мнението на гражданите, въпросите, които той лансира, щяха да изглеждат по друг начин, и със сигурност нямаше да присъства въпросът за електронното правителство”, каза Манолова. Попитана - дали е имало проучване за референдума за „Белене”, Манолова каза, че е имало.

„Проучването не се изразява единствено и само в социологически сондажи; то включва и мнението на гражданите, за което се информиране по време на постоянните си срещи с тях”, добави тя.

Манолова обясни, че в Закона за референдумите е казано, че размерът на данъците не може да бъде предмет на референдум, но не и видът на данъците.

В кулоарите на НС тя заяви, че Венецианската комисия дава положително становище за проекта на новия Изборeн кодекс.

„Ще се съобразим с препоръките на Венецианската комисия при гласуването на Изборния кодекс на второ четене, но трябва да кажа честно, че част от препоръките не могат да бъдат отстранени, защото се отнасят до разпоредби от Конституцията, които няма как да бъдат променяни с Изборен кодекс. Става дума за забележката на Венецианската комисия, че са лишени от право да гласуват лицата, изтърпяващи наказание лишаване от свобода. Това е конституционен текст, който не може да бъде коригиран, както и по отношение на лицата с двойно гражданство, за които има забрана да се кандидатират в изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители. Забележките са отстранени за останалите видове избори", разясни Манолова.

Има забележки по отношение на това, че граждани не могат да оспорват изборните резултати при избори на Народно събрание, президент и вицепрезидент, допълни тя.

„Отново ще кажа, че има конституционен проблем, тъй като кръгът от лица, които могат да атакуват изборите, е строго посочен в Конституцията", каза още Манолова.

Последвайте канала на

1196 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
АБВ

2014.02.11 | 10:17

8
КУЧКО МАНОЛОВА-ТЕЗИ НЕШТА ГИ СПОДЕЛЯИ ВЕЧЕР С ОЛИГОФРЕНА НАИДЕНОВ-ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ,НО ПРОБЛЕМА Е ПРИ ВАС И ТО В СКОРО ВРЕМЕ,

2014.02.11 | 10:17

7
ОСТАВКААААААА! Вече ми се гади от глупости.
БУТАЧА

2014.02.11 | 10:17

6
ЩЕ И ПРЪСНА МАТКАТА НА ТАЯ ОФСЬ

2014.02.11 | 10:17

5
според манолова за данъците може, ма за изборите недейте....толкова да ги е страх, че ще паднат на земята при нас обикновените хора....
б

2014.02.11 | 10:16

4
уникални наглеци,всеки ден измислят глупости..гьонсурати
7

2014.02.11 | 10:16

3
Голямата уста пак започна с нейните лъжи,какво стана с бюлетините,кой предложи Пеевски,как е ония със зъбките Бисеров крадеца, кажи бе Мая обща

2014.02.11 | 09:37

2
Мамицата ви и червени популисти! Нали вие бе боклуци въведохте плоския данък? Кого се опитвате да заблуждавате с тези евтини номера? Искаме електронно и задължително гласуване!!! ОСТАВКА БОКЛУЦИ!!!
-

2014.02.11 | 09:36

1
В червата я мразя! Долна комунистическа курва, смърт и е малко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини