ДНСК започва проверки на сградите в цялата страна

  • 04 февруари 2014 14:02

  • 1272
  • 0
ДНСК започва проверки на сградите в цялата страна
©

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започва масови проверки на състоянието на сградите на училища, детски градини, болници в цялата страна. Tова съобщи на пресконференция министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, предаде БТА.

Това не е наказателна операция, трябва да се провери състоянието на сградния фонд и ако има изменения и нарушения, своевременно да се предприемат мерки за обезопасяване на тези обекти, допълни министърът.

В отговор на въпрос министърът каза, че продължава работата по четирите инвестиционни проекта.

Продължаваме да работим за тези инвестиции, но нещата се случват малко по-бавно, просто административната машина си има правила, по които работи, и те трябва да се спазват, каза още министър Данов.

Агенцията по геодезия, картография и кадастър подготвя обществените поръчки за 10 млн. лв.

Предвижда се за срок от две до пет години за сметка на изпълнителите на кадастралните карти да се отстраняват евентуални грешки, допуснати по тяхна вина.

Министър Данов съобщи, че по държавната инвестиционна програма са постъпили предложения на общини и области на стойност 1,566 млрд. лв., което е почти три пъти повече от отделените средства. Решението е било от всяка община да се избере по един проект.

Министър Данов съобщи, че вече е направен изборът и вероятно утре ще готово постановлението на правителството. 44 общини нямат задания за Общи устройствени планове, като за тях за тази цел са заделени около 550 хиляди лв., каза министър Данов.

Той смята, че е по-добре сегашният Закон за публично-частното партньорство да се отмени, защото спира подобен тип партньорства. Според него срокът на такива партньорства би трябвало да се удължи от 35 на 99 години. Тази цифра е по-позната на инвеститорите в света, допълни министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини