Георги Първанов: Страх и слабост тресат "Позитано" (видео)

  • 29 януари 2014 11:27

  • 13129
  • 42
Георги Първанов: Страх и слабост тресат "Позитано" (видео)
©

Да припомня, че 21 януари чрез медиите, защото не сме получили официален документ, научихме, че към нас има ултиматум. Когато се поставя безпрекословни условия си е чист ултиматум. Оттогава до сега продължава боя по устав. Принудени сме да отговорим на някои от обвиненията. Това заяви Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в на пресконференция.

След два - три дни инициираме дебат в обществото, медиите и в политическите партии за ключовите теми за страната, каза още той.  По думите му всичко има смисъл, ако има за цел съхранението и развитието на българската нация.

Първанов бе категоричен, че стои въпроса кой прави изводът, че те са извън БСП." Според различни формулировки сме отпаднали или сме се самоизключили. Намирам за нелепо и смешно да обявиш няколко хиляди членове на партията, че са се самоизключили. Върви подписка сред членовете и питам какво ги правим тях. Дали проблемът е само Първанов, запита той и добави, че намира за обидно да ги обявят за отпаднали. Крайно несериозно е когато става дума за хора, които са на възлови позиции, да се случват подобни неща. Макар и леко поднесени тези решения са мракобеснически", уточни още той. "До 89 година това се е правило от партията и са се вадили нейни членове. Днешният устав звучи авторитарно. Понятие "самоизключване" в този документ не присъства. Много ми е интересно как ще се случи това самоизключване. Националният съвет може да ни порицава, но не и да ни изкара от партията, БСП ще се вкарат в грах с това", обясни той.

"Превръщането на Националния съвет в другарски съд или трибунал е израз на страх и слабост. Страх и слабост тресе "Позитано" и това е единственото обяснение", категоричен е Първанов. Според него АБВ ще залага на включването, на разширяването на спектъра. Имало е случаи, в които съм влизал в противоречия на устава, но съжалявам, че партията е избягала от ангажимента да се разискват тези проблеми. Завършвам с едно огорчение, че такива неща се случват в лявото пространство, когато държавата има нужда от силна левица, от диалог и да се каже истината за ситуацията в страната. Трябва да се търси начин да се изведе страната от кризата", допълни Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Попитан кой ще е следващият кандидат за евродепутат от листата на АБВ след Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, Първанов уточни, че няма да разкрие всички карти наведнъж. "Трябва да видим първо кой кого ще пази. Ще обявяваме политиките си стъпка по стъпка. Ние не разполагаме с медии, освен добронамерените, и ще залагаме на прекия диалог с хората по места", коментира още той.

Първанов бе категоричен, че с компромати няма да ги спрат. "Никога не съм бил в Банкя и не знам къде е къщата на Бойко Борисов", добави той.

Що се отнася от даваните 7% от социологическите агенции за евроизборите , той заяви, че не мисли, че това е максимума им. "Победителят на евроизборите и първата тройка не са известни. Ще има преструктуриране в политическото пространство, а това ще изисква висока коалиционна култура. Както и да спорим, каквито и различия да имаме, трябва правителството да е силно, за да изведе страната от кризата. Хората виждат в АБВ алтернатива. Ние нямаме претенциите да изчерпваме алтернативите, колкото повече са те и колкото повече са дебатите, толкова по-добре", обяви Първанов.

 С Борисов и с ГЕРБ ще имаме много политически сблъсъци. Ще дам всичко от себе си ГЕРБ да остане извън властта. Останалите са ни конкуренти, а ГЕРБ са ни опонент, зарече се той.

Ние не целим дестабилизирането на кабинета, ще критикуваме министрите, ако те грешат. Искам правителството да изкара мандата си, а що се отнася до пленума - присъствал съм на много такива. Едно е да има дебат, а съвсем друго е да получим призовка за другарски трибунал. Не смятам, че този пленум е здравословен за БСП. По-добре е всеки да си копае лехичката, а след евроизборите ще видим. АБВ ще е коалиция,  уточни още той.

По думите му АБВ няма да къса живо месо от БСП, а хората сами ще отидат при тях.

 

Последвайте канала на

13129 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар

2014.02.01 | 10:20

42
ПЪРВАНОВ-ДА СЕ ОТСТРНИ ОТ БСП

2014.02.01 | 10:20

41
Г-Н Първанов мног явно си личи вашата алчност за власт.САМО-вие ли бяхте президент.ПРЕДЛАГАМ -да бъде отстранен от партията

2014.01.31 | 19:06

40
бсп прави театър с нейното крило АБВ за да вземат цялата власт това е
Има Бог!

2014.01.31 | 19:06

39
Чао мая! И серГей, гей, гей!

2014.01.31 | 19:06

38
БСП АБВ СА ЕДНА ПАРТИЯ! ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ С ПОМОЩТА НА АТАКА И ДПС, СЕГА ИСКАТ ДА МАХНАТА АТАКА И ДПС И ДА СИ УПРАВЛЯВАТ САМИ. ПЪЛЗЯЩА РЕКОМУНИЗАЦИЯ.

2014.01.31 | 19:06

37
ПЪРВАНОВ = СТАНИШЕВ
mitko

2014.01.31 | 19:05

36
Всички,които не се добраха до пост-ракета в БСП и ръковоството й,образуваха АБВ-Винаги са се домогвали и Първанов,и Петков,и особено Калфин до ръководни постове/без да ги заслужават/ в БСП с оглед заемане на високоплатена длъжност.Сега тази група е готова да разбие партията само и само да има място в даващо много пари....

2014.01.31 | 19:05

35
Няма значение дали БКП ще се казва БСП или АБВ.

2014.01.31 | 19:04

29
Или ГЕРБ.

2014.01.31 | 19:05

34
Какво е направил Калфин за България? Същото което е направил Станишев.
СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ

2014.01.31 | 19:05

33
СТАНИШЕВ - КУРВА НА ВОЛЕН И ДОГАН!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини