Ало терористи заплашват украински АЕЦ и ВЕЦ (гледайте на живо тук)

  • 27 януари 2014 10:24

  • 2706
  • 2
Ало терористи заплашват украински АЕЦ и ВЕЦ (гледайте на живо тук)
©

Зачестяват отправените по телефона анонимни заплахи за взривяване на АЕЦ и ВЕЦ в Украйна, пише газета.ру.

В съобщение на службата за сигурност на страната се посочва, че наред с проявите на екстремизъм се отправят много заплахи за планиране актове на насилие срещу стратегически обекти. В същото време от правителството в Киев коментираха, че превзимането на държавни сгради е заплаха за националната сигурност на страната. От силовото ведомство припомнят, че украинският Наказателен кодекс предвижда за подобни престъпления до 15 години затвор.

Днешният ден на площад Независимост в столицата започна спокойно. Засега няма данни за сблъсъци между милиция и демонстранти, въпреки превзимането на министерството на правосъдието. Очаква се изходът от преговорите от властта и опозицията. Към 11 часа българско време започна закрито заседание на кабинета.  

От управляващата Партия на регионите вчера посочиха, че парламентарната група, подкрепяща кабинета на Николай Азаров, може да гласува за оставката на правителството. Като условие управляващото мнозинство е поставено приемането на предложението на президента Виктор Янукович към двама от лидерите на опонентите на властта. То се свежда до следното: Лидерът на партията на осъдения на 7 години затвор бивш премиер Юлия Тимошенко Баткившчина Арсений Яценюк да поеме правителството, а водачът на Украинския демократически алианс за реформи (УДАР) Виталий Кличко да стане вицепремиер с ресор хуманитарни въпроси.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2706 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ares

2014.01.28 | 21:27

2
Това ли са хората, които искат промяна с бомби и насилие? Жал ми е за украинците, защото просто не знаят какво ги чака с тази прословута демокрация и ЕС. Ако все още има хора, които си мислят, че има демокрация, просто да си отворят очите и да видят, че няма нищо такова. Живеем в един див капитализъм и работим само да си плащаме сметките и кредитите. Ние сме едни роби на една шепа алчни политици. Промяната ще дойде само и единствено с истински националисти, които мислят за нацията първо, а после за другите.
робовладелчество-капитализъм-демокрация

2014.01.28 | 21:27

1
Демокрацията е най-голямата лъжа измислена от властимащите,за да залъжат хората с напразни надежди.

Добави коментар

Водещи новини