Протестиращите в Киев окупираха сградата на министерството на правосъдието (на живо)

  • 27 януари 2014 06:47

  • 2077
  • 3
Протестиращите в Киев окупираха сградата на министерството на правосъдието (на живо)
© Getty Images/Guliver

Няколко десетки протестиращи завзеха тази нощ министерството на правосъдието в центъра на Киев, без да срещнат съпротива, съобщи репортер на Франс прес от мястото на събитието. Нито един представител на силите на реда не се виждаше близо до сградата, намираща се в съседство с площад "Независимост".

Демонстрантите веднага започнаха да издигат барикади около нея, допълва БТА. Протестиращ с маска на лицето и при условие да остане анонимен посочил пред репортера на агенцията, че в министерството имало само трима охранители, които не оказали съпротива.

И четирите етажа вече били под контрола на демонстрантите, които заявили, че ще позволят днес на служителите да търсят документи, но не и да работят в сградата. Стъклата на партера били счупени, а табелата с надпис Министерство на правосъдието - свалена.

Украинското вътрешно министерство потвърди информацията за завземането на министерството на правосъдието и допълва, че гражданското движение "Общо дело" е поместило в страницата си във Фейсбук съобщение, според което негови привърженици са окупирали сградата на улица "Архитект Городецки".

По данни на украинските медии същата група стои зад окупирането на министерствата на земеделието и на енергетиката миналата седмица.

Милицията разпръсна тази нощ демонстрация на хиляди украинци, които се опитаха да окупират сградата на администрацията на Запорожска област в Източна Украйна, съобщиха очевидци и на украински медии.

Местни журналисти съобщават за ранени демонстранти, срещу които милицията използвала палки и шокови гранати. Близо 600 милиционери се намесили срещу наброяващите около 3 хиляди участници в "щурма" срещу сградата на областната администрация.

Протестите на живо, можете да гледате тук:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2077 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
007

2014.01.28 | 00:23

3
Радвам се за Украинците. Но не мога да се радвам за България. Ние все още сме марионетки на болшевишки комунистически партии- няколко на брой. Долу мръсната комунистическа сган, която доведе БГ до просяшка тоягга а си напълниха офшорните банкови сметки с милиарди евро.
БОЗДУГАН

2014.01.27 | 18:58

1
Прав си брат! Ама в БГ е пълно с балъци вярващи в утопии. Виж колко минуси ти сложиха балъците.

2014.01.27 | 18:58

2
Това е нация а не като нас племе!

Добави коментар

Водещи новини