Катрин Аштън ще посети Украйна

  • 23 януари 2014 21:41

  • 1292
  • 6
Катрин Аштън ще посети Украйна
© gettyimages

Дипломат номер едно на ЕС Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. съобщи, че ще посети Украйна следващата седмица, за да се срещне с президента Виктор  Янукович и с представители на опозицията, предаде АФП, като се позова на изявление на Аштън, информира БТА.

В него тя подчертава, че вратите на диалога и на политическото решение на украинската криза трябва да останат отворени. Същевременно Виктор Янукович обсъди по телефона обстановката в Украйна с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и с американския вицепрезидент Джо Байдън, предаде ИТАР-ТАСС. В тези разговори двете страни са дискутирали пътищата за мирно решаване на украинската криза. По време на разтовора с Меркел канцлерката е призовала Янукович да отмени законите, ограничаващи правата на гражданите да протестират, предаде АФП, като цитира съобщение на германското канцлерство. За диалог между властите и опозицията, призова и бившият украински президент Леонид Кучма, който подчерта, че кризата е стигнала далече. "Изходът е само един - реални преговори, а не само обещания на думи, като за това като начало трябва да се определи дневен ред за преговорите, а сега подобно нещо няма", каза Кучма.

Същевременно Белият дом днес осъди насилието в Киев и призова всички страни да допринесат за спад в напрежението, предаде Ройтерс. Белият дом заплаши Киев със санкции, ако ситуацията не се подобри. "Напрежението в Украйна е пряк резултат от неуспеха на  правителството да се вслуша в основателното недоволство на народа си", каза говорителят на Белия дом Джей Карни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1292 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.01.28 | 02:24

6
Браво! Това са политици с топки! А не като Путин!Поробват със заеми!!!
дядо

2014.01.28 | 02:23

5
за тая е сигурно че има топки не само на сливиците
Стоян +

2014.01.28 | 02:23

4
Европейски ценности не ядем, вземете си ги, не ги искаме !

2014.01.28 | 02:23

3
И каква работа има грозната крава там? Защо се меси във вътрешните работи на страната.
:)

2014.01.26 | 07:11

1
Няма правилно решение. В ЕУ, ще духат супата, като нас, а с Русия схемата пак няма да е по-различна. За съжаление и едните и другите искат нещо от страната, което не е за даване и ще си намерят начин да го вземат. Пълен с ужас и гнилоч, мръсен корпоративен свят или мизерен и студен комунизъм. Изборът не е лесен. И в двата случая духаш.
Наблюдател

2014.01.28 | 02:23

2
Абе какъв комунизъм те гони? Комунизъм никога не е имало, имаше развит социализъм, но той свърши с началото на перестройката. Сега има само див капитализъм с олигархическа прослойка. Тоест 99,99% арбайтери и 0,01% кърлежи. И на Изток, и на Запад.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини