ЕК размаха пръст на Украйна (обновена)

  • 23 януари 2014 09:49

  • 2182
  • 1
ЕК размаха пръст на Украйна (обновена)
© gettyimages

Европейската комисия предупреди Украйна, че Европейският съюз може да предприеме действия срещу Киев, предаде РИА Новости.

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу проведе телефонен разговор с президента на бившата съветска република Виктор Янукович. Португалецът призова властите в Киев да положат усилия за стабилизацията на страната, провеждане на диалог с опозицията. Барозу е напомнил, че ако в страната не се постигне напредък по урегулирането на конфликта, 28-те може да обсъдят евентуални действия срещу Украйна.

Янукович от своя страна е заявил, че е готов да работи за успокояването на обстановката. Украинският президент е пояснил, че в неговата страна не се предвижда въвеждането на извънредно положение. Янукович е заявил, че еврокомисарят по разширяването на ЕС
Щефан Фюле, който ще пътува утре до Киев, както и върховният представител по външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., която е вероятно да посети украинската столица през следващата седмица, са добре дошли, допълва БТА.

Кризата в Украйна е сред водещите теми на редици европейски политици. Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 изрази вчера загриженост относно вълната от насилие, заляла източноевропейската страна. Той призна двете страни да се въздържат от силови акции. Подобно изказване направи и словашкият премиер Роберт Фицо. Според ръководителя на кабинета в Братислава властта и опозицията трябва да пристъпят към диалог.

Бившият полски президент Александър Квашневски събитията в Украйна могат да излязат извън контрол. Премиерът на Полша Доналд Туск заяви, че ще обсъди с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу евентуално въвеждане на санкции срещу украинското правителство, информира Нюзру.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов

2014.01.24 | 01:09

1
И аз размахвам, но не пръст, а питоньо! защото може да си поиграя със жената на Кличко много е яка американската руспия като извадя големио питьон ше има да вие, а като дойде Кличко ще го разкрия с два бързи лев десен и като го нокаутирам ще се види, че е филмова звезда,а не спортист и той политик ми станал смешник

Добави коментар

Водещи новини