Каролев: Крайно време е тези, които плащат музиката, да я поръчват

  • 23 януари 2014 21:20

  • 2610
  • 10
Каролев: Крайно време е тези, които плащат музиката, да я поръчват
© bulphoto

Наскоро видях анализът на проф. Гергелчев, който редеше обещания за огромни печалби от "Кремиковци", ако "Aтака" уреди да се изкупи обратно с държавни пари, и милиарди долари златни залежи с един тон чисто злато в един тон руда, заровени някъде си. Жалката истина е, че на лъжливото овчарче Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа ще продължат да му се връзват още. Това каза икономистът Владимир Каролев пред offnews.bg.

Болшинството политически активни българи се надяват всяка негова изцепка да е последният пирон в ковчега на политическата му кариера, който да убеди веднъж завинаги очевидно неособено интелигентния му електорат, че този човек е просто популист и политически брокер, който живее богато с пари на данъкоплатците благодарение на техните гласове. Но не би.

Не подценявайте Сидеров – той не само е лъжливо овчарче, но и такова, което с доста финанси и подкрепа на социолози и ПР експерти си е намерило точната ниша. Сидеров е профилирал добре своите потенциални гласоподаватели. Повечето са пенсионери с ниски пенсии, безработни или бедни работещи хора с ниско образование, които разчитат на непостоянни или ниски доходи и са се отказали да търсят развитие, поясни икономистът Каролев.

На тях им трябва враг, когото да обвинят за ниското си социално положение и доходи, за да си обяснят своята малоценност и да рационализират своя провал. Точно това им дават "Атака" и подобните й партии - език на омразата, чрез който да им бъде посочен виновник за техните несгоди в живота и решението да бъде такова, че те да не носят никаква отговорност за него, но в същото време да се чувстват съпричастни и с важна роля.

Сидеров посочва категорично Врага, който е виновен за несгодите в живота на неговите гласоподаватели – това са “колонизаторитe” от Запада, които са разтурили хубавия социализъм, когато възрастната част на електората му също са били ниско квалифицирани труженици.

Решението е също гениално в своята манипулативност – България имала ресурсите да бъде една от най-богатите държави в света, но същите тези колонизатори ги ограбвали безогледно. Според "Атака" седим върху стотици милиарди долари в златна руда.

Чуждестранните вериги и моловете източвали милиарди левове, огромно количество „български“ пари изтичали през чужди компании в инфраструктурата. И за да се „върже“ всичко, от гласоподавателите не се иска нищо особено – нито да работят повече и по-производително, нито да се образоват, нито да носят отговорност, а просто да пуснат бюлетината за правилните хора, които единствени защитават „националния интерес“ – Волен и избраните от него „воленопомазани“, подчерта Владимир Каролев.

И двете решения са впечатляващо ефективни – обществото се разделя на „ние“ и „те“, „истински патриоти“ и „колонизатори и техните слуги-предатели“, а на „патриотите“ се обяснява как ще станат богати без да работят, но правещи „важни“ решения, за които е нужна морална възвишеност, изтъкна Каролев.

Планът работи вече осма година безупречно. Да, няма как с такава манипулативност Сидеров да разчита на голяма подкрепа, но на него само 4% му стигат – с тях си има няколко милиона лева държавна субсидия, която харчи за воаяжи в чужбина, собствена телевизия и вестник и каквото друго си поиска, заявява Каролев.

Болшинството фенове на Сидеров са толкова заслепени, че каквито и факти да им посочиш в доказателство за вредните му тези, те ги игнорират напълно. А и той е избиран абсолютно демократично от хора, които биват манипулирани изключително изкусно и то чрез средства, които до голяма степен не зависят  от националните медии, заявява икономистът.

Демокрацията е съревнование между различни идеи, търсещи подкрепата на гласоподаватели, от които зависи кои идеи имат шанс за реализация и кои не. И голяма част от разочаровани от съдбата си гласоподаватели - тези, търсещи Враг и възмездие - намират представителството си днес в "Атака" и в още няколко подобни, засега по-малки партии, смята Каролев.

Начинът да ограничим тяхното и на представителите им вредно влияние върху цялата държава, е огромната част от т.нар. средна класа да разбере, че негласувайки дава път в политиката на партии като "Атака", да гласува масово, да започне да участва активно в политиката и да защитава свободната конкуренция и пазарната икономика.

Крайно време е тези, които плащат музиката, да я поръчват. Защото средната класа плаща основната част от данъците, а нейният глас в парламента е силно маргинализиран.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2610 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2014.01.25 | 01:27

10
Я па тоя.Голения некадърен икономист.Икономиса НДСВ и отиде на бунището на историята,ама неговия цар си натрупа милионите.Джукльо,скривай се и никога повече не се изказвай!

2014.01.25 | 01:27

9
КРАЙНО ВРЕМЕ Е СРЕДНАТА КЛАСА ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЛУША ДУДУЦИ, КОИТО САМО ПЛЯМПАТ. ДОКАЖИ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ СИ БЕ!!!!

2014.01.25 | 01:27

8
Не им стигнаха боклуците дето плюят ВОЛЕН от месеци , че впрегнаха и този крадец и мошеник Каролев !

2014.01.25 | 01:27

7
златото наистина го има и отдавна се знае къде и колко е. затова американските ламтурници точат лиги! а този плазмодий да се шмуга в дупката, че ми писна.

2014.01.24 | 22:45

6
Каролев, уроде долнопробен, ти си срам за България и пример за национален предател. Всичко което говори Волен Сидеров е истина, но това не ти изнася на теб и на Западните ти господари. АТАКА ПОБЕДА!

2014.01.24 | 22:45

5
Треперят ,че и пушек излиза от гъзовете им ! Крият инфото , че ВОЛЕН и АТАКА имат огромна подкрепа !

2014.01.24 | 22:45

4
ХАХАХАХА ! Опааа ! Чухте ли го бе ?! Нарастващ национализъм и популизъм казва Палячото ?! Треперят им гащите на предателите ! АТАКАААА ! САМО ВОЛЕН !
Дон Стефано

2014.01.24 | 22:44

3
Оставете Сидеров на мира!!!Браво, Волене! Ти уволни Боко! Аз съм с теб! Сидеров- вицепремиер!
Стоян +

2014.01.24 | 22:30

2
Не ги показвайте такива нагли отрепки, че си наплюх екрана на лаптопа...

2014.01.24 | 22:30

1
Боклук,който се самовеличае за икономически гуру.Спря ти лапачката от царо,спря ти лапането и лобизма в стол.община.Абе нема златно кранче,затова пърдиш простотии през устата.Абе идиот,ако няма директен производстеник,във всички сфери на икономиката,чии ще го дъвчете и ти,и подобните ти "спецове".включвам и "големите и средни" БГ бизнесмени-На кино сте от 6 до 4.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини