Десетки деца от Сливенско са отровени, затвориха фирма за кетъринг (обновена+снимка)

  • 10 януари 2014 19:13

  • 6557
  • 6
Десетки деца от Сливенско са отровени, затвориха фирма за кетъринг (обновена+снимка)
©

Десетки ученици от Сливен и околните села са отровени от храна. Децата постъпват масово в Бърза помощ, пише "Стандарт". Повечето се извозват от своите родители.

"До момента са пристигнали 50-60 деца, заяви д-р Митко Баев, началник на Инфекциозното отделение в Сливенската болница.

"Най-вероятно причината е храна, която са яли всички. Повечето деца споменават за супа, с която са се хранили на обяд в петък. Това ще се изяснява тепърва. Сега имаме по-важни задачи", каза д-р Баев.

Стана ясно, че вече няма места в Инфекциозното отделение на областната болница. 30 от децата вече са прехвърлени във Военна болница. Предполага се че те са консумирали храна от фирма за кетъринг, която зарежда училища от Сливен и региона.

Според източници от Бърза помощ при тях има ученици и от околните селата.

Разтревожени майки и бащи разпитваха своите деца дали са обядвали в училищния стол в петък. Предполага се, че те са консумирали храна от фирма за кетъринг, която зарежда училища от Сливен и региона.

Болните деца са от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др. Там училищата се снабдяват с храна от обща кухня.

Областна дирекция по безопасност на храните Сливен извърши внезапна проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне, след като около десетки деца потърсиха лекарска помощ.

Веднага след получаването на сигнала 16:15 ч, екип от Областната дирекция започва проверка по случая и установява, че доставчикът на храната в училищата е фирма за кетъринг, която доставя храна в повечето учебни заведения в областта.

По предварителна информация оплакванията им били гадене и повръщане, след като консумирали пилешка супа и питка за обяд.

Екипът от инспектори към ОДБХ Сливен е взел проби от храната, както и натривки от ръцете на персонала и работния инвентар в кухнята. Първите резултати се очакват най-рано в понеделник следобед.

Със заповед на Директора на ОДБХ Сливен, фирмата за кетъринг е затворена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6557 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Зз

2014.01.14 | 19:30

6
Така е като няма контрол над храните
Zzz

2014.01.14 | 19:30

5
Ами той собственика на фирмата е за разследване .Сводник който гледа да си легализира парите като тъпче децата с некачествени храни
Ani

2014.01.14 | 19:30

4
Собственика е сводник който си пере парите нада ли му дреми за децата на времето уби човек и пак не лижа ,а сега и това пак ще се управи
Бай Тошо

2014.01.13 | 10:54

3
А ся, да видим, тоя който е изтровил децата ли е виновен, или пак е виновен, Сидеров, а!!!Вицове, вицове, ама, как си живеят другите престъпници, от Лилов, Костов и Софиански, през Виденов, Първанов и царя, та до Станишев, Бойко, Доган и Кунева, а!?! Тровят ви децата, картуни празни, вие си разпраааавайте, вицове един на друг, колкото щете и гласувайте на инат!!!

2014.01.13 | 10:53

2
Ето защо някои родители предпочитат домашно образование, а не да натровят децата си в целодневните ясли на училищата. Нека сега Клисарова да отговаря

2014.01.13 | 10:53

1
Нищо чудно, то всяко психо бантускот в тая държава търси само на какво и кого и как да подхвърли отрова или нещо смъртоносно

Добави коментар

Водещи новини