Николай Овчаров: Има много политически вампири

  • 09 януари 2014 17:42

  • 2922
  • 4
Николай Овчаров: Има много политически вампири
© Булфото

Имам много приятели цигани. Много от археологическите обекти са разкрити с труда на ромите, те са добри копачи, аз археолог-циганин не съм виждал, каза проф. Николай Овчаров по БТВ.

Археологът коментира искането в България да има министерство на малцинствата. Той припомни, че в страната има съвет, който се занимава с проблемите на етническите малцинства. Според Овчаров, който се позова на документи от Европейския съюз, за защита на малцинствата, ратифициран от правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - (1997 – 2001 г.). Археологът се посоча на части от документа, в които не се определя какво е етническо малцинство. Той се позова и на решение на Конституционния съд, което приповтаря директивата на Брюксел.

Овчаров заяви, че евреите и арменците са част от българския народ, въпреки че говорят други езици. Той без да споменава имена обвини новата партия ПОМАК иска да разкъса българския народ. Той отказа да каже конкретни имена на хора, но посочи, че в образуването на партията на Ефрем Моллов имат пръст Нов български университет и германската фондация Фридрих Науман. Не може да има посегатеството върху българския език и история, допълни професорът, като посочи опитите за създаването на македонска нация.

Това ли е българският национализъм, попита реторично той, като посочи случая с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа във Варна. Аз не съм политик, аз съм археолог. Професията ми е добра и важна и не смятам да ставам политик, каза още Овчаров.

Мисля, че бих се съгласил да участвам в избори. Смятам, че българските партии да свикат кръгла маса, допълни още гостът в студиото.

Овчаров завърши като посочи, че е обсъждал с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска идеята за музей на суеверията. Има достатъчно много съвременни политически вампири в България, отговори той на последния въпрос на водещия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Келеш Колю

2014.01.16 | 18:54

4
Мнага хубава е мисълта на проф, Овчаров, че в България има много политически ВАМПИРИ, но аз искам да продължа ,че тези вампири нахлуха с ,,ДЕМОКРАЦИЯТА,, и живеят под нейния чадър за наша сметка,И вижте сега какъв вой надават срещу Сидеров, който пръв и единствен ги посочи и моли народа да се обедини и да ги ликвидира,Овчаров,страхувам се и за вас за горната мисъл и нарисувания образ-ВАМПИРИ -КРЪВОПИЙЦИ,
ROIKATA

2014.01.10 | 10:31

3
Zashto li slushate tozi izmislen imaniar ?!?

2014.01.10 | 10:30

2
кукла на бесепето

2014.01.10 | 10:09

1
Абе не бе,ние Българите си приличаме със извънземните.Само тази версия остана!Овчаров не се прави на ударен,земята говори!!!

Добави коментар

Водещи новини