С какво си лягат депутатките?

  • 04 януари 2014 19:52

  • 7288
  • 8
С какво си лягат депутатките?
© Булфото

Председателката на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Нигяр Джафер (ДПС) държи на нощното си шкафче книгата "Ад" на световноизвестния американски писател на трилъри Дан Браун. "Съпругът ми първо я прочете и после горещо ми я препоръча", каза депутатката, попитана от "Труд" дали е посегнала към четивото, защото състоянието в здравеопазването може да се обрисува изключително точно само с тези две букви от заглавието му.

Докато в дома на д-р Джафер се носи детска глъчка, тя разказва, че доскоро до главата си е държала книги на турската писателка Айше Кулин. "Тя се чете много по-лесно например от познатата в България Елиф Шафак", каза депутатката. Доказателство за това е и реакцията на пазара. Експертите подчертават, че "Нобеловият лауреат Орхан Памук е най-популярният турски автор, но сънародничката му Айше Кулин е не по-малко четена, а тиражите и продажбите на романите надхвърлят двукратно тези на Памук". Айше Кулин бе представена на българските читатели през 2011 г. с книгата си "Последен влак за Истанбул". Романът представя действителната история на турски дипломати, които са спасили много евреи по времето на холокоста.

Доста любопитни нашенци биха попитали дали д-р Джафер прехвърля някой и друг законопроект, преди да заспи, и дали е наредила нормативни документи до леглото си. "Не, нямам такива на нощното си шкафче, а и не съм такъв лицемер, че да не кажа истината", каза откровено и с характерния за докторката спокоен тон, с който успява да успокои страстите в здравната комисия.

Изборният кодекс и “Малкият принц” у Деси Атанасова

Проектът на Изборния кодекс и шедьовърът “Малкият принц” на Антоан дьо Сент-Екзюпери “съжителстват” на нощното шкафче на депутатката от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Малцина биха се изненадали, че депутатката разглежда именно Изборния кодекс, преди да заспи, тъй като тя е във временната комисия по обсъждането и приемането му. Атанасова и колегите ще заседават дали да не предложат задължително гласуване за всички българи над 18 г., затова проектът е нашарен с жълт маркер. Защо обаче депутатката държи до възглавницата си и “Малкият принц”? “Защото синът ми Владислав, който е в шести клас, в момента го изучава. Това бе поводът и аз да го препрочета”, сподели депутатката от ГЕРБ. Нейни близки, отдали се на литературата, често повтаряли, че “Малкият принц” е произведение, което трябва да се прочете поне три пъти в хода на живота.

Под “Малкият принц” Атанасова е поставила друго четиво - “Контрадемокрацията” на Пиер Розанвалон, световноизвестен политически мислител и професор в Колеж дьо Франс, както го представят рецензентите. В книгата си Розанвалон се спира върху намесите в политическия живот на граждани, които са се самоупълномощили да контролират властта. “Контрадемокрацията” ми бе подарена от едно семейство, на чието дете помогнах да започне лечение”, каза Атанасова.

Последната творба до главата на депутатката е “Защо нациите се провалят” на Дарон Аджемоглу и Джеймс Робинсън. “Препоръча ми я колегата от ГЕРБ Доброслав Димитров”, сподели депутатката. Книга дава отговор защо някои нации са богати, а други бедни.
Всички тези четива Атанасова разлиствала дори по празниците, но тогава си починала и докато играела на карти със сина си.

“След това обаче го изтормозих да си напише и научи всички домашни, заради което в момента и аз мога да ви изрецитирам “Братчетата на Гаврош”, казва депутатката. И добавя: “След Христо Смирненски пък се отдадохме на изработването на проект, т.е. доклад за Танзания, тъй като Влади и съучениците му сега изучават Африка.”

"Великият Гетсби" до възглавницата на д-р Дариткова

Един от най-значимите англоезични романи на ХХ век - “Великият Гетсби”, и мобилен телефон, на който звънят 3500 пациенти.
Това са двата предмета, поставени на нощното шкафче на депутатката от ГЕРБ и личен лекар Даниела Дариткова. “Реших да препрочета книгата на Франсис Скот Фицджералд, след като изгледах едноименния филм. Изключително много ми харесва романът!”, казва д-р Дариткова.

Въпреки че колегите й препоръчват мобилният телефон да се държи колкото се може по-далеч от възглавницата, докторката го е поставила на нощното си шкафче, тъй като във всеки един момент може да я потърси неин пациент. “В практиката в Смолян, на която аз съм титуляр, са записани над 3500 пациенти. Не мога да си позволя просто ей-така да захвърля някъде телефона”, каза лекарката, която е педиатър. А в листата има не само пациенти от Смолян, а чак от Ардино (градът е в съседната област Кърджали).

За личен лекар д-р Дариткова са избрали и хора от Девин, Рудозем и Мадан. По време на първия си мандат като депутат от ГЕРБ в предишния парламент д-р Дариткова не се отказа от професията си и продължи да преглежда, пише още "Труд".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7288 8

Коментари 8

Добави коментар
MONI

2017.12.14 | 10:28

8
d atanasova kurvolqk dolem 4e i grozen

2017.12.14 | 10:27

7
Деси Атанасова чете'упьтването как се полага вибратор в провиснал клитор.

2017.12.14 | 10:27

6
Най палавата Курва на герб-Атанасова и най простата от всички простаци там

2014.01.06 | 00:35

5
ТАЗИ Е НАЙ ДОЛНАТА КУРВА ДЕМОН ГЕРБЕРАСТКИ

2014.01.05 | 18:41

2
Местан със сер-Гея.
фен

2014.01.05 | 22:47

4
Предполагам,че сричат по една пряка реч,за да се приспят!

2014.01.05 | 22:47

3
Na Desislava Atanasova nyama li kniga za BODIGARDOVE? Ili toi sam si idva v LEGLOTO I? Golyamo KURVE shte izleze taya GROZNITSA....
kyky eb

2014.01.05 | 18:10

1
az hte vi raskaja s kakvo si legat ,, s po nekolko pi6ki v ustite , nekolko pihki v analaa i o6te dyzinaa xyi4eta im sa v glavitee taka zaspivat na6te narodni prostitytki

Добави коментар

Водещи новини