Ангел Бончев търси помощ от Министерския съвет

  • 02 януари 2014 21:21

  • 4166
  • 4
Ангел Бончев търси помощ от Министерския съвет
©

Бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев ще потърси помощ от Министерския съвет, за да получи 157-те хил. евро, които фондацията "Утре за всеки" му прибра под натиск, съобщи "Труд".

Фондацията за борба с рака на гърдата няма никакви приходи и разходи и не разполага с имущество. Така въпреки съдебното решение, с което тя бе осъдена да му върне парите, Бончев няма откъде да си ги вземе.

Той и адвокатите му възнамеряват да поискат помощ от Министерския съвет и от министъра на здравеопазването. Причината - установено е, че 157-те хиляди евро са били вложени в изграждане на луксозния рехабилитационен център "Алекса", който е собственост на болница "Царица Йоанна-ИСУЛ", чийто принципал е Министерството на здравеопазването (МЗ).

Бончев направи дарението на фондацията на 29 юли 2008 г. по указание на бандата за отвличания "Наглите". За да си върне дадените насила пари, Бончев заведе дело срещу фондацията.Това стана веднага след задържането на бандата в края на 2009 г.

Прокуратурата твърди, че през 2008 г. "Наглите" са отвлекли първо него, а после и съпругата му Камелия. Жената бе хваната от похитителите при освобождаването на Бончев. След това той получи съобщение от похитителите, че трябва да дари 157-те хил. евро за освобождаването на съпругата си на фондацията. По техни указания трябваше да направи дарението пред камера на Би Ти Ви. Ден по късно Камелия бе освободена. А по зла ирония на съдбата преди година тя почина именно от рак.

На две инстанции съдът постанови, че фондацията трябва да върне парите на Бончев, тъй като ги е дал под натиск. От "Утре за всеки" до последно твърдяха, че дарението е доброволно, тъй като преводът е направен на 1 август, когато Камелия вече е била у дома. По време на делото обаче се установи, че Бончев е наредил банковия превод още на 29 юли, когато съпругата му е била под ключ.

На 27 декември Върховният касационен съд отказа да разгледа жалбата на фондацията и така влезе в сила решението на Софийския апелативен съд от април, с което договорът за дарението бе обявен за нищожен, а фондацията - задължена да върне парите на Бончев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4166 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.03 | 08:56

4
е то наглите нали са покровителствани от бсп
Язe

2014.01.03 | 08:56

3
Чак не вярвах, че са го отвлекли, че са му рязали пръсти... Мислех, че богатите са недосегаеми. Е, разбиха групата. Те пак са недосегаеми. Останаха отново "кокошкарите" които могат да убият вас или възрастните ни родители за 20 лева.

2014.01.03 | 08:56

2
ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО ПРЕЧИ БЪЛГАРИЯ ДА Е НОРМАЛНА СТРАНА? ХОРАТА ЗНАЯТ, ЧЕ СЪДЪТ НЯМА ВЛАСТ И ТЪРСЯТ ПОМОЩ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО. А НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ТАКА.
Ivan Ivanov

2014.01.03 | 08:56

1
Kva balgaria kvi pet leva shtom i darjavata igrae partia s banda za otvli4ania,STRASHNO,MNOGO STRASHNO,PRIKANVAM VSI4KI KOI KAK MOJE DA SE SPASIAVA BIAGAITE DOKATO E VREME OT TAM,SRAM I POZOR

Добави коментар

Водещи новини