Храним се изключително нездравословно

  • 29 декември 2013 07:09

  • 2879
  • 7
Храним се изключително нездравословно
©

Българинът продължава да се храни изключително нездравословно, отчитат експерти. Според данни от новата национална здравна стратегия, в България се консумира твърде малко мляко и риба - за сметка на повече червени меса, мазнини и захар, пише в. Новинар.

Физическата активност също е под здравословните нива, пък съобщи Нова телевизия. Специалистите по хранене са категорични - българите продължават да прекаляват със сладкишите и газираните напитки, докато приемът на плодове и зеленчуци е под здравословния минимум. Две трети от хората у нас употребяват и повече сол отколкото е допустимо.

Витамините и минералите, обаче, са по-малко - особено при децата, младите жени, възрастните и хората с ниски доходи. Специалистите напомнят, че този режим на хранене крие риск от свръхтегло и затлъстяване, които пък често водят до хронични болести и намаляват продължителността на живота. Същото важи и за прекомерната консумация на алкохол, която се отчита в последните години. Оказва се, че всеки четвърти българин пие редовно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2879 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
:)

2015.06.12 | 08:05

7
"Оказва се, че всеки четвърти българин пие редовно"-глупости на търкалета! Аз не познавам човек, който да не пие по 1-2 минимум, на вечер....
baibro

2015.06.12 | 08:05

6
риба ям много-сам си я ловя и сега ще си отворя маринован сафрид на нова година но млечни продукти от магазина не вкусвам защото са менте всичките-ако намеря от село да купя да-за пиенето сьм си купил 20л домашен памид и 10л каисиева ракия-да е жив и здрав дядо иван на 86г-от 5г купувам само от него и качеството му е не стара ами много стара планина-свинското месо по големите вериги дето го изядохте по коледа също не е българско-няма такъв филм-5лв месо-аз за коледа си купих пуика и гъска от село-в германия на коледа се пече гъска-с туи свинско менте минавам на хвъркато месо-ако намеря домащно да-но туи от магазина вече не е вкусно
Дон Стефано

2015.06.12 | 08:04

4
Аз обичам всичко да ми е на ниво-уискито, мезетата, цигарите, всичко!!!Да му мислят другите!!

2015.06.12 | 08:04

5
Ти му мисли с тези цигари !
Eminem

2015.06.12 | 08:03

3
Така е аз сега съм в Лондон, тук хората ядат пълните боклуци, зеленчуците им не стават за нищо, все едно ям сапун, плодовете по стават.Така че стига сте писали глупости българите тва,българите онова.Тук всички ядат боклуци и полуфабрикати.
Ще ви кажа какво да не ядете за да сте здрави

2015.06.03 | 10:04

2
всичко което има захар , картофи ,ориз ,хляб , кобаси
mmm

2013.12.29 | 20:08

1
Пълни глупости. Храната в България, която се предлага в големите вериги, е същата като тази, която се предлага в ЕС. Изобщо не е вярно, че българинът се храни нездравословно. Западноевропейците ядат същите боклуци. Само че българина ходи на фитнес, а те - не. Изобщо не сме затлъстели колкото тях. А плодовете и особено зеленчуците са толкова изкуствени и толкова нямат вкус на нищо, че е по-добре да ядеш сладкарски изделия и газирани напитки. Стига сте писали наизуст. Сега са празници и ще се яде и пие, бастуни с бастуни.

Добави коментар

Водещи новини