Св. синод обяви хлебниците за секта

  • 19 декември 2013 07:31

  • 1037
  • 0
Св. синод обяви хлебниците за секта
©

Св. синод обяви хлебниците за секта. Архиереите са категорични, че между движението и православното богопознание няма нищо. И призоваха лидерката им в България д-р Надежда Савова и нейните съмишленици да се приобщят към православната вяра и духовен живот "истински и цялостно", информира "Стандарт".

"Има недоразумение - ние не създаваме ново учение, а просто месим хляб с хора в неравностойно положение и говорим за християнството", коментира пред "Стандарт" Савова. Повечето ни дейности са терапевтични, искрено каня архиереите да присъстват на наше събитие, за да видят, че няма нищо неканонично, добави тя.

Според синода в основата на Хлебното движение е залегнало дълбоко погрешно богословие, което е нехристиянско, още по-малко православно. А е своеобразно учение за хляба със свой външен, практично нагледен израз, наподобяващ и преминаващ в култова обредност. Синодът осъди разбирането на движението, че хлябът е нещо повече от храна, а има централна душеспасителна мисия като елемента, чрез който Божиeто Тяло не спира физически и духовно да бъде с хората. Световното "Хлебно" движение бе обявено от Световния съвет на самодейните средища на световната среща за глобалното затопляне в Копенхаген през 2009 г. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини