Адемов: Няма договорка между БСП и ДПС за предсрочното пенсиониране

  • 17 декември 2013 13:14

  • 1945
  • 1
Адемов: Няма договорка между БСП и ДПС за предсрочното пенсиониране
© Булфото

Социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва отрече информацията, че има договорка между БСП и ДПС за въвеждане на възможност за предсрочно пенсиониране.

Той потвърди позицията на министерството против такава възможност, което съвпада с решението на социалната комисия от миналата седмица, с което беше отхвърлен вариантът за по-ранното пенсиониране.

КНСБ не подкрепя какъвто и да е вариант за предсрочно пенсиониране и настоява замразяването на условията за пенсия през следващата година да важат и за категорийните работници. Това заяви от своя страна лидерът на конфедерацията Пламен Димитров.

По думите му не е допустимо възрастта за военнослужещите да отпадне, а за миньори и металурзи да продължи да нараства. Димитров посочи, че миньорите са в готовност да бранят правата си. Според синдикалния лидер всички трябва да получат еднаква "почивка" от ръста на възрастта и стажа за пенсия и това да бъде поносимо за бюджета на общественото осигуряване, а не да "се пропуснат" определени категории като индустриалните работници, за които пенсионната възраст и стажът продължават да растат.

Синдикатите са категорично против това "пропускане" и по думите на Пламен Димитров, ако има нещо, което трябва да се прави в общественото осигуряване, то е тази мярка. За миньори и металурзи това ще струва не повече от 9 млн. лв.

"На фона на отпадането на възрастта за военните ние няма начин да преглътнем това лесно. И ако в сряда няма решение по този въпрос, ще има сериозни катаклизми", коментира Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.17 | 15:20

1
Ту се разбрали,ту не са.Абе и вие,ако знаете какво правите.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини