Каракачанов: МВнР закъсня с реакцията си за изказването на Ердоган

  • 12 декември 2013 14:13

  • 2774
  • 1
Каракачанов: МВнР закъсня с реакцията си за изказването на Ердоган
©

За пореден път закъсня реакцията на България по изказването на турския премиер Ердоган. Това не е единственият случай, при който българското външно министерство не знае как да реагира или реагира със закъснение и доста неадекватно.

Това каза председателят на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в интервю за БНР. По отношение на предложенията на българския евродепутат Евгени Кирилов, Каракачанов каза: "Г-н Евгени Кирилов е един от двамата или тримата от всичките ни евродепутати в ЕП, които са наясно с нещата за балканската политика и заемат отношение, но с едно нещо не съм съгласен – с неговия оптимизъм. Той каза, че се надява Турция да си вземе бележка. Аз бих напомнил, че това не е първото изявление на Ердоган, не е и на турското правителство. Това е поредното и ако погледнете точно изявлението на Ердоган, ще видите, че не става въпрос само за Тракия", категоричен беше Каракачанов.

"Неосманизмът е официалната политика на Турция. Той се изразява в това, че Турция иска да възстанови присъствието си в териториите на бившата Османска империя. Той споменава Призрен, който е в Албания, Прищина в Албания, Скопие в Македония и Сараево, което е чак в Босна и Херцеговина. Така че не трябва да се взимат толкова лековерно и несериозно подобни изявления. Вижте политиката на турската държава към България, свържете я с претенциите на Главното мюфтийство, което е директно под давление и управление на Анкара, и ще видите, че не става въпрос за едно изтървано предизборно изявление, а става въпрос за една целенасочена държавна политика на Република Турция спрямо страните, които се намират на територията на бившата Османска империя", каза още той.

За сирийската криза, Каракачанов коментира: "Един от главните виновници за тази сирийска криза е политиката на Ердоган. На територията на Турция се намират тези лагери, в които се обучават и въоръжават тези муджахидини, фундаменталисти от целия свят, които се изпращат на територията на Сирия. Видно е и е ясно, че Турция е страната, която насочва нелегалните емигранти и ги прекарва до българската граница. Така че политиката на Турция спрямо България не е добронамерена, не е честна, не е добросъседска. Тя търси провокацията и създаването на проблеми и ние трябва да сме наясно с това нещо", завърши Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НИЕ

2013.12.13 | 23:07

1
ТРЯБВА ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПАТРИОТИ В БЪЛГАРИЯ , ЗА ДА Я ИМА КОЙ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТУРЦИЯ!!!ВСИЧКИ ПАТРИОТИ ЗАЕДНО БЕЗ ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ АТАКА--ДЕТО СА ОАКА!!

Добави коментар

Водещи новини