Варненските общински съветници спряха сделка за милиони

  • 19 август 2011 06:56

  • 1724
  • 0
Варненските общински съветници спряха сделка за милиони
© Булфото

Варненският общински съвет задължи кмета Кирил Йорданов да прекрати процедурата за избор на фирми за поддръжка и строеж на нови улици.

Става дума за обществена поръчка с прогнозна стойност 190 млн. лв., чиито оферти трябваше да бъдат отворени на 30 август. Дейностите следваше да се изпълняват от 2012 до 2014 г. Съветниците определиха поръчката като предизборна и се мотивираха, че не може да бъде обявявана в края на мандата.

Инициатор на ветото стана съветникът Веселин Марешки, който също като Йорданов ще се състезава за кмет и е сочен като негов главен конкурент. ГЕРБ, които подкрепиха Йорданов за четвърти мандат, гласуваха в полза на поръчката заедно с ДПС, но гласовете им не стигнаха. Куриозното бе, че съветниците се бяха събрали на сесията единствено заради тази точка и веднага след това кворумът падна.

Преди няколко дни Йорданов заяви, че конкурсът се налага, тъй като старите договори за пътищата изтичат в края на 2011 г. Фирмите победителки пък щели да бъдат определени през ноември от новата администрация. Бюджетът на Варна за улици е далеч повече, отколкото харчи София. Столицата си позволява по около 26 млн. лв. на година за ремонт на улици и мостове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини