Приеха на първо четене промените в Закона за хазарта (видео)

  • 04 декември 2013 12:31

  • 3973
  • 8
Приеха на първо четене промените в Закона за хазарта (видео)
©

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за хазарта.

Вносител на законопроекта е депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на и група народни представители. Дебатите по промените бяха проведени миналата седмица, но гласуването беше отложено за днес. В гласуването участваха 191 народни представители, от които 110 бяха „за”, 79 бяха „против”, а двама се въздържаха. Промените имат за цел усъвършенстване режима на лицензиране и данъчно облагане на хазартната дейност. За правото да се осъществява хазартна дейност на територията на Република България се предвижда такса, която се определя по един и същи начин за всички местни и чуждестранни лица, получили лиценз за хазартна дейност. Във връзка със събирането на таксата проектът предвижда имуществена санкция, в случаите когато за дължимата такса не е подадена справка в законоустановените срокове.

С проекта се предвижда изискванията към организирането на онлайн залагания да важат за всеки вид хазартни игри, които Законът за хазарта предвижда да бъдат организирани онлайн, тъй като онлайн хазарта не е отделен вид хазартна игра, а способ за провеждане на хазартната игра. В преходните и заключителни разпоредби на проектозакона се предвиждат промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари и в Закона за корпоративното подоходно облагане. Предвижда се въвеждане на санкции за организиране на хазартни игри онлайн без притежаването на издаден лиценз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3973 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
asd

2013.12.10 | 19:09

8
До 1 и 2 Писна ми от идиоти !! Най-накрая се прави един модерен закон, който се хвали от Европа, най-накрая се оправят глупостите, които бяха изсрани от Герб и приети от служебното правителство, но винаги ще се намери някои който няма никаква идея за какво става въпрос да се изкаже неподготвен. Когато приемаха първия закон Дянков твърдеше как от него в Бюджета ще влезнат 150 милиона лева, няколко дена по късно ББ твърдеше че те ще са дори 300 милиона за съжаление резултата е една кръгла НУЛА! Къде бяхте тогава да се противопоставите тогава на тези лобистки глупости ? Вместо да се теглят огромни заеми, управляващите намират начин как да се запълват дупките на бюджета, ние пак почваме да ги псуваме по навик. Без идея как да се отлепим от дъното ние сами се задълбаваме все по надълбоко желаейки винаги да сме упозици независимо за добро или лошо.

2013.12.04 | 17:46

2
тройка,не знам с какво се занимаваш освен да пишеш във форумите .кой ги прави дупките в бюджета,кой ,,преватизира" най-удобно за някого големите БГ предприятия а те сега са ликвидирани,кой президент стана милионер докато заемаше тази длъжност,кой обеща нов изборен закон кито изключва манипулирането на изборите.сега казват че е малко вероятно да се манипулират с новия.изобщо кой има полза България винаги да е била бедна страна.защо нищо не се прави срещу монополите и олигарсите.мислиш ли че в БГ има позарна икономика или демокрация.24 г.ни доказваха че в в България нямаме управленчески материал,който да да ни управлява.и последно никой не иска от тях закон който да се хареса на европа,не европа ги избира д а управляват,а народа/поне официално/.
?

2013.12.04 | 18:05

7
да вземат на първо четене да гласуват вдигане на доходите на хората.........а и да ги приемат

2013.12.04 | 18:05

6
Ама "изключително" важен закон за хазарта. Тея гадове ГЕРБаджий искаха на шефу "да му вземат бизнеса" да вземе да плаща данъци!?! Как може на шефу пари да взимат не ги е срам!?! Само че той не е вчерашен прати счетоводителя да стане премиер. Хак да ви е гадни ГЕРБОВЕ шефа пак щи печели милиони и милиярди пак вии духайте супата.Народа обича шефу пък "тиквоча" в затвора защото спира на другаря Путин интереса как не го е срам,мръсник с мръсниците!

2013.12.04 | 18:04

5
Ох, камък ми падна от сърцето! Най-после!
ner0n

2013.12.04 | 18:04

4
И аз съм против това правителство, но този закон е едно от положителните неща, може би единственото! Особено след ония лайна, които Дянков изсра в тая сфера, това е добре дошло!

2013.12.04 | 18:03

3
това ли е най- важния закон за държавата?такива сме си ги избрали,няма как ще ги търпим тия льохмани и боклуци

2013.12.04 | 17:43

1
Господи Череп, рапортувам: Задачата изпълнена!Рапорт даден!лсоргх БРИТИСХ

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини