Просяк плаши със смърт търновци

  • 02 декември 2013 07:16

  • 2265
  • 0
Просяк плаши със смърт търновци
©

Нагъл просяк заплашва със смърт гражданите в центъра на Велико Търново, пиеше в. Монитор.

Просякът в тийнейджърска възраст от няколко седмици обикалял района между Съдебната палата и сградата на местната община. За разлика от останалите си колеги”той е особено настойчив и не се задоволява само с тикането на пластмасовата чашка от кафе под носа на минувачите, а често застава пред тях и ги спира, като ги хваща за ръка. Млада жена от Търново разказва, че когато опитала да подмине наглеца, той я хванал за лакътя и хилейки се й казал: “Аз съм болен. Дай 20 ст., защото иначе ще те ухапя и ще умреш.” Жената била шокирана от казаното и за да се отърве от натрапника, му дала исканите стотинки.

Продавачи в магазини по главната улица и таксиметрови шофьори също споделят, че наглият просяк им досажда, като влиза в магазините и започва да изнудва клиентите им. За да се отърват от него, те или му дават пари, или напускат магазина.

“Заради него загубих няколко потенциални купувачи. Казах му, че следващият път като влезе, ще го изгоня, а той само стои насреща ми и се хили като олигофрен. И след половин час пак дойде”, разказва една от продавачките.

Вечер към 17 ч пък младежът застава на автобусната спирка срещу Съдебната палата и пречи на хората да се качат в автобусите.

Наглият млад просяк не е единственият агресивен. Възрастен мъж всяка година се появява седмица преди коледните и великденските празници, обикаля по улиците и препречва пътя на хората. Стара циганка пък кълне всеки, който откаже да й даде някоя стотинка

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини