Отличиха германски таблоид за гавра с Барак Обама

  • 27 ноември 2013 20:43

  • 2009
  • 0
Отличиха германски таблоид за гавра с Барак Обама
©

Заглавието "Yes, we scan!", измислено от журналистите на германския таблоид Билд, бе обявено за заглавие на годината, предаде ИТАР-ТАСС.

Обществото по немски език със седалище в Дортмунд отличи изданието. Играта на думи е намек за лозунга от президентската кампания на сегашния президент на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият през 2008 г. Тогава посланието на сенатора от Илинойс бе "Yes, we can" ("Да, ние можем"). На страниците на "Билд" лозунгът бе преиначен "Yes, we scan!", (буквално – "Да, ние сканираме", или в по - свободна интерпретация "Да, ние ви следим"). Материалът се появил на 10 юли 2013 г., малко след разкритията на бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън за следеното на ред американци и политици от цял свят.

"Зюддойче цайтунг" също бе отличен. Вестникът на 11 юли пусна заглавието "Съединени американски ЩАЗИ" (Die Vereinigte Stasi von Amerika). В материала Агенцията за национална сигурност на САЩ с тайните служби на Германската демократическа република ЩАЗИ. Отношението към политическата полиция на бившата Източна Германия е еднозначно отрицателно.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини